2007-10-07

Lustig lördag

I går var sannerligen en lustiger lördag och ett par av lustifikationerna låter sig dokumenteras även så här i efterhand. Först ledarskribent Per Gudmundson, som är i högform när han lustmördar miljöpartiet genom att slå på alla hjärtefrågor med fiskeripolitiken som slagträ:

"Miljöpartistiska riksdagsledamöterna Helena Leander och Tina Ehn skriver i riksdagsmotionen 2007/08:MJ242 att vi "måste börja se fiskar som enskilda individer" och att det är "angeläget att Fiskeriverket och andra frångår det avindividiserade sättet att mäta fiskar i kilo och ton och börjar se dem som individer istället." Det skulle bli intressant att se Fiskeriverket lösa det problemet och höra dem förklara att exportkvoten uppgår till Lars, Johanna, Ulrik, Mirjam, Ahmed, Stina, Erika, Linus, Peter, och så vidare. I förlängningen ligger rimligen också ett obligatoriskt fiskregister, för att inte tala om ett paket med sociala rättigheter. Handikappvänliga räcken i laxtrappan, sikens rätt att bära traditionell dräkt, allmän tilläggspension för gammelgäddor, samt undantag från principen om sist in först ut i mindre och mellanstora mjärdar ligger nära till hands. Sedan måste det bli ett stopp för kränkande och förlöjligande uttryck: "Glad som en lax" eller "Pigg som en mört" förstärker stereotyper som har hindrat generationer av fiskar från att beviljas friår."

Därefter en riktig karls syn på finansmarknaden:

Christer Alfredsson kommenterar börsen

Intressant?
Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Ida sa...

FISKAR??

Det är ju lika absurt som att ge rättigheter till ... jag vet inte ... HANDIKAPPADE!

Lennart Regebro sa...

För djuren som har också känslor. Ja djren dom är ockås mänskor. I faaablernas värld, i FAAAABLERNAS VÄÄÄÄÄÄRLD!

A. Jonsson sa...

Var hittade du den där underbara bilden? Fanns det måhända något sammanhang som kunde få hans bisarra uttalande något mindre bisarrt?
Killen verkar ju lika offside som tanten som var emot barnarbetare för att "barn har ingen känsla för kvalité" eller gubben som inte handlade för att han var gift.

Freddi W sa...

jonsson: Jag fick den på mail, utan vidare sammanhang, så jag vet inte.