2008-01-22

Sju sanningar

Jag har blivit utmanad, både här och där, och jag som annars tjurigt vägrar att vara med i dylika länklekar känner mig faktiskt en smula lockad. Kanske har jag inte fått min dagliga överdos uppmärksamhet i dag? Tanja, som också blivit utmanad, var så här Internet 2.0-kreativ och det fick mig att vilja komma på något annat än att bara rapa upp sju sanningar. Det fick bli Tema dödssynd.

Lättja. Jag kan ibland vara oerhört lat, eller åtminstone ha förtvivlat svårt att få någonting gjort, men jag tänker mig att det är en ganska sund kontrast till mitt i övrigt lika hektiska som effektiva leverne. Dessutom motverkar lite latmaskande den anala pedantism jag annars lätt hamnar i. Då räcker det inte med att städa och plocka undan, nej, då ska allt vara snyggt, parallellt, rätvinkligt, sorterat och katalogiserat i en nyinköpt Moleskine.

Avund. Andras talang och kunnande kan sminka mig alldeles grön. Jag vill också kunna beatboxa, teckna, sjunga, programmera och memorera pi med 25.000 decimaler! En av mina vanligaste dagdrömmar går ut på att jag plötsligt får möjligheten att kopiera skickligheten hos en person som är världsledande på någonting, så att jag sedan (helt utan att ha ansträngt mig) kan allt denne människa kan. Missunnsam är jag dock aldrig, min avundsjuka är snarare beundrande.

Lust. Oavsett om jag hittar den i sängkammaren, köket eller i en hårt kastad curveball på bakgården är känslan av lust och tillfredsställelse en av de starkare drivkrafterna i mitt liv. Jag kan hitta stor njutning i en avklarad utmaning, en orgasm i ett hårt träningspass och jag kan tycka mig ha haft sex efter att blott ha blivit berörd av fjärlilslätta fingertoppar. Jag har ett fultal som nästan är 30 gånger min ålder.

Girighet. Jag hyser ett habegär som inte alltid är leka med, men även det är något som jag ser som övervägande positivt. Jag vill ha och jag kämpar för att få. Av de många mål jag satt upp för mig själv har jag nått de allra flesta. Jag har det redan bra mycket bättre ställt än vad jag kunnat tänka mig och jag vet att jag förr eller senare blir ekonomiskt oberoende. Dessutom är jag generös, så det min girighet sår, får även andra skörda.

Högmod. Även om min självkänsla kan svikta, är mitt självförtroende så stort att det inte ryms inom mig. När jag var yngre var jag överlägsen, dryg och ganska otrevlig ibland, men förhoppningsvis har jag mognat och odlat ödmjukhet att dämpa mig med. Likväl är jag övertygad om att ingen kan besegra mig i Rappakalja, att jag är mycket svårslagen i Alias och att de flesta rundorna i de flesta kunskapsspelen slutar med att jag vinner. (Eller döljer att jag är en dålig förlorare.)

Vrede. Jag är lugn, så lugn att andra omedelbart blir lugna i min närhet, så lugn att orkansäsongen i Florida år 2007 slutade med att jag landade på Miami International. Dessutom är jag snäll, tålmodig, reflekterande. Jag blir alltså ytterst sällan arg, men när jag väl blir det blir jag närmast rasande. Jag blir så arg, så arg, så arg - i maximalt tre minuter och sedan kan jag som bäst vara sur i fem minuter till innan jag glömmer allt igen.

Frosseri. Lösviktsgodis, chips, dipp, popcorn, ostbågar och nötter. Ostbrick, korvbricka. Miso och sushi, meze och skaldjur. Hälsokost, husman och skräpmat. Jag kan äta allt och jag gör det gärna. Dessutom är jag begåvad med en väldigt hög ämnesomsättning, så hur mycket jag än stoppar i mig verkar det inte som att jag kan åstadkomma så mycket mer än en vag sammanboenderöndör (som det tar en halvtimme att träna bort).

Jag är lite sent ute, det inser jag, men jag hoppas ändå att jag lyckats hitta sju stycken som ännu inte utmanats att avslöja sju sanningar som sig själva: Anders And, Caroline Krinolin, Hoe-looking Helena, Krohnman Barbaren, Semestrande Sandklef, Stjärnögda Saom och Vaknande Victor.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

9 kommentarer:

P sa...

Omg, beatboxing är typ min drömtalang! Förutom att kunna dansa som MC Hammer.

(Btw, det är fel på Helenas länk.)

Freddi W sa...

Eller hur! Inte värt att lägga ner en massa tid på att bli bra på, men fantastiskt kul att kunna.

Länken lagad. Tack.

P sa...

Jag skulle nog kunna tänka mig att lägga ner en massa tid på det. :/ Det vore liksom ett bra test, den som fortfarande vill kännas vid mig efter att jag beatboxat/can't touchat this på sergels torg inför alla och deras hund, den älskar mig på riktigt och det är det ENDA som betyder nåt.

Freddi W sa...

Ah, good thinking! Det blir nog något av en prövning för din omgivning under tiden du övar dig dit också.

victor sa...

jag kanske gör det där när jag är i san francisco, från och med fredag.

annars vill jag bara påpeka att det är JAG och INGEN ANNAN som är mästare i buzz.

Mary sa...

Tack för att du svarade på min anmaning ;-). Det intressanta som kommer fram om de flesta av oss bloggare är att vi är lite lata. Kan dets tämma ellerär det så att man har dåligt samvete för att man bloggar så mycket och inte hinner med annat ;-)

Carro sa...

oh my, älskling, det här kan bli intressant! låt mig fundera så kommer jag på något lurigt minsann. (att du snodde mitt favvotema dödssynderna, ajabaja)

Lina sa...

Alltså du är makalös. Det är sällan jag sitter och spanar in bloggar numera, men de gånger jag glider in hos dig så lär jag mig alltid nåt nytt och fascineras så otroligt mycket över ditt språk. Du skriver så man kan helt enkelt inte sluta läsa.

Det fanns en gång då jag kände mig ganska smart, men det var många år sen. Jag håller mig verkligen inte ajour vare sig det gäller nyheter eller ordkunskap. Vad faaan ska det bli av mig.....

Freddi W sa...

lina: Hjärtligt tack!