2008-01-21

Abu Dhabi bygger död stad

Abu Dhabi ger sig i kast med ett enormt miljöprojekt för att se till att nybyggarstaden Masdar blir koldioxidfri år 2015. Enligt E24.se/SvD ska statliga oljemiljarder användas för att bygga "den helt koldioxidfria staden" över ett område med en radie på sex kilometer.

Men det är alltså först år 2015, i år verkar andra regler fortfarande gälla: "En stämningshöjare innan avtäckningen av modellen blev att USA:s president George Bush stannade till med sitt Air Force One-plan."

Den helt koldioxidfria staden? I så fall måste staden vara helt fri från människor (i alla fall sådana som andas ut), djur, växter och svampar, eftersom de alla producerar koldioxid. Det kommer heller inte att finnas läsk eller kolsyrat vatten, men det kanske är ett något mindre problem eftersom det ändå inte finns någon där som kan dricka det. Inte heller torde det då spela någon roll att ingen får baka, kemtvätta eller ens använda brandsläckare. Där får inte finnas hav, där får inte finnas luft, där får inte finnas land.

Koldioxid. De kallar det miljöförstöring, vi kallar det liv.

Varför bygga en död stad?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , .

12 kommentarer:

Mikael sa...

Växter producerar inte koldioxid, de konsumerar koldioxid, s.k. fotosyntes.

Freddi W sa...

Jag vet, men då borde de väl inte kunna existera i en koldioxidfri miljö eftersom de då inte har någon koldioxid att konsumera? Det var så jag tänkte.

Mikael sa...

helt riktigt.

Anonym sa...

What a fuck! Du är verkligen helt pantad! Vad har de biologiska kemiska processer att göra med indutriellt utsläpp? Ett råd min vän sluta skriva nonsens.

Anonym sa...

Hahahaha, vilket roligt inlägg! Det är du som ÄR koldioxidmannen på de där SLU-filmerna, bara lite sötare...

You made my day, sweetie!

Freddi W sa...

neo: Det är uppenbart att du varken förstår min humor eller den distans med vilken jag skriver. Ett råd till dig min vän - sluta att läsa min blogg.

Freddi W sa...

syrran: Lite sötare? Bara lite sötare? Hrmpf.

Anonym sa...

Det var en litotes sweetie, det har självklart aldrig funnits ngn som är så söt som du!

Freddi W sa...

^___^

victor sa...

freddi, allt jag har att säga är att du är så söt när du är engagerad!

pov sa...

hur tänkte man när man bestämde sig för att satsa oljemiljarder i en koldioxidfri stad? hade det inte varit enklare att bara skita i o pumpa upp oljan.

Anonym sa...

Växter producerar visst koldioxid, btw. De andas som allt annat liv. Att de sen konsumerar en massa koldioxid när solen lyser som överskuggar produktionen är en annan sak. På natten är de nettoproducenter.

pov: det tjänar man ju inga pengar på!!!