2007-03-28

Någon däremot? Nej? Skål!

Alltid roliga Johan Ingerö ironiserar över de reglerande socialisternas regel om att ingen stockholmare - hur soligt och varmt det än må vara - får dricka alkohol, lapa glass eller äta lunch utomhus före den första april. Likväl har krogarna ställt ut sina bord och den nya regimen ser mellan fingrarna under tiden de arbetar för mer generösa tillstånd.

"Det är en välkommen frihetsreform. Vi betalar merparten av våra inkomster i skatt, vi förvägras rätten att köpa en flaska vin i mataffären, privata pokerturneringar accepteras inte och när vi cyklar ska hjälmen vara på.

Men vi får faktiskt tjuvstarta några dagar med uteserverandet. Låt oss kalla det socialism med ett mänskligt ansikte."

Det är svårt att tänka sig att någon av folket skulle ge sitt stöd till regler om att servering utomhus bara får ske mellan två datum oberoende av väder, vind, utbud och efterfrågan. Däremot är det skrämmande enkelt att tänka sig en byråkrat som tycker att det känns som en bra idé att reglera allt, någon som inte drar sig för att omyndigförklara både företagare och konsumenter, någon som tror att medborgarna inte vet sitt eget bästa.

Det är en fröjd att Stockholm gjort sig av med några byråkrater. Skål!

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: