2007-03-27

Fredrick Federley är faktiskt fantastisk

Svenska dagbladet intervjuar Fredrick Federley och även de som inte delar hans åsikter torde ha svårt att inte beundra honom för det han åstadkommit och den han är. För mig, som till delar sympatiserar med Federley i såväl ideologi som sakfrågor, är det stört omöjligt att inte älska honom som en sentida tonårdidol.

För bara några år sedan var jag övertygad om att centerpartiet hade spelat ut sin roll och var på väg att tyna bort. Bönderna var försvunna, ideologin likaså och det enda centern stod för var ett menlöst velande i en tragisk limbo mellan socialdemokraternas budget och ingenting. Hemma i Norrland fanns det fortfarande några som sympatiserade med centerpartiet, men i Stockholm hade ingen ens hört talas om dem.

Så kom Federley, som fick fart på ungdomsförbundet, som fick fart på partiet. Nudismen uppdaterades till polyamori, hemslöjdsintresse byttes ut mot vurmande för platt skatt, det daterade eu-moståndet fick ge vika för en kärlek till den gemensamma valutan, kärnkraft betraktades inte längre som något som förstörde bären i Västerbottensskogarna och nu är det Folhälsoinstitutet och Systembolaget som är nästa offer för Sveriges främsta frihetliga kraft.

Några uttdrag ur intervjun:

–Vi vill ha licensierade spritbutiker. I Sverige tror man att all ondska kan regleras bort, men det är inte så att folk dör som flugor på gatan i Paris trots att man säljer alkohol i affärerna.

–Jag vet att jag blir tjock om jag äter två påsar chips om dagen, och att jag får ont i huvudet om jag dricker för mycket sprit. Det behövs ingen propagandamyndighet som skriver folk på näsan hur de ska leva sitt liv. Svenskarna är inte dumma i huvudet.

–Vi har ganska grovt kapitulerat inför en övertro på att politiker och staten kan fixa allting.


Socialdemokraterna är rädda, LO är ännu räddare och räddast av alla är folkpartiets Erik Ullenhag. Det är ett otvetydigt tecken på att Federley gör allting rätt just nu.

EDIT:
Fler beundrare: Johan Ingerö, Björn Pedersen, Christopher Aqurette.

Andra bloggar om:
, , ,

11 kommentarer:

Blogge Bloggelito sa...

Vem är Fredrik Federly? Är inte det en tennisspelare?

Var står han i frågor om prostitution?

Narkotika?

Freddi W sa...

Äsch Blogge, måste du alltid påpeka att ingen egentligen är liberal, till och med när någon etablerad politiker åtminstone kommer i närheten? ;)

Freddi W sa...

Och nu har jag rättat den enda (?) felstavningen av hans förnamn också.

exilen sa...

jag gillar din blogg mer än jag gillar fredrick federley.

bokmärker.

Freddi W sa...

Tack ^_^

Jonte sa...

Jag har länge haft en kluven inställning till Federley. Dessutom är jag stockholmare och har länge undrat varför Centern överhuvudtaget existerar. Men sista stycket i din text avgör frågan. Go Fredrick!

carl sa...

"Det är ett otvetydigt tecken på att Federley gör allting rätt just nu."

Det är inte ett tecken på ett skit. Och vad får dig att tro att de skulle vara rädda för en sprätt som kommer direkt från ungdomspolitiken? Federley har inget att ge. Det enda han sysslar med är billiga medieutspel. Sätt honom i en debatt med pålästa meningsmotståndare och han darrar som ett asplöv. Det har vi sett förr.

När Federley var med i Wolodarskis program på Axess, tillsammans med sådana som Mats Svegfors och Inga-Britt Ahlenius, så såg man verkligen hur liten och osäker han var. Omogen uppgiften.

Polyamori är för övrigt en sjuk hippiefantasi.

Freddi W sa...

"Polyamori är för övrigt en sjuk hippiefantasi."

Varför skulle du, jag eller staten ha något att invända mot att tre människor lever tillsammans i samförstånd?

Jonte sa...

Vit heterosexuell medelklassman med fetish för klassiskt kvinnliga kvinnor tycker:
Det är självklart att folk ska få leva ihop som de bäst vill och trivs. Man behöver givetvis inte tycka om det. Men man borde ge fan i att moralisera över andras sätt att leva så länge ingen tar skada av det.

carl sa...

"Varför skulle du, jag eller staten ha något att invända mot att tre människor lever tillsammans i samförstånd?"

Vilket de redan kan göra, utan någon särskild välsignelse från samhället. Hur kommer det sig att queermänniskor, som ofta värnar om unicitet osv, måste ha svennesamhällets bekräftelse på det ena och det andra? Varför vill ni vara svenssons?

Freddi W sa...

carl: Ja, det kan man fråga sig, men även om jag då rakt inte vill det själv, vill jag inte heller att lagstiftningen uttryckligen ska göra det omöjligt. För mig handlar det om att våra lagar ska möjliggöra individens frihet att förverkliga sig själv, inte välsigna vissa individers val framför andras.