2007-03-13

Erik Ullenhag i skyttegravskrig med sig själv

Det här är faktiskt precis hur kul som helst.

Erik Ullenhag, folkpartiets socialdemokratiske partisekreterare, anmäler sig som mandatperiodens förste borgerliga kannibal i debattartikeln Centerns nya nyliberalism är en fara för Alliansen och alla har något att säga om det. Johan Norberg gräver då fram en gammal artikel han skrivit tillsammans med Ullenhag 1999 och avslutningen är magnifik:

Det behövs en liberal kraftsamling som ständigt står upp för individens värde. Men för att så skall ske måste socialliberaler och nyliberaler sluta gräva skyttegravar mellan varandra och, utan att sopa meningsskiljaktigheter under mattan, förenas i ett kompromisslöst försvar av liberalismens kärnvärderingar.

Om det är sant som det sägs att Ullenhag backat ur en debatt om den egna debattartikeln, beror det blott och bart på att han är fullt upptagen med att debattera mot sig själv framför spegeln - eller åtminstone med ett åtta år gammalt självporträtt i handen.

För den som fortfarande kommer ihåg de intressanta invektiven är det dessutom värt att notera en fullträff i Ullenhags och Norbergs artikel: Tvärsäkerhetsliberalism.

Fortfarande någon som inte har förstått hur kul det är att vara med i fp? (Inte roligt, men haha-roligt.)

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: