2007-03-01

Bin gaddade ihop sig och stack

"Vart har de amerikanska honungsbina tagit vägen? Odlare runt om i USA noterar att deras bin helt enkelt försvunnit. Forskarna står handfallna. Nu hotas den kaliforniska mandelskörden."

I nära hälften av de amerikanska staterna har upp till 70 % av alla bin plötsligt försvunnit från sina kupor för att inte kommit tillbaka igen, som vore de Carolina Gynnings bröst. Det är ett allvarligt problem för odlare av såväl bin som grödor. Detta eftersom försvunna bin inte låter sig transporteras runt mellan de plantage som de är satta att polinera (på ungefär samma sätt som min kära Helena då och då skickas från Malmö till Örebro för att se till att även inavlade närkingar ska få sprida sin vildhavre till andra delar av landet).

När skallgångskedjorna kammat noll börjar de leta förklaringar.

En teori är att bina drabbats av ökad mottaglighet för virus och smittsamma sjukdomar som en följd av den stress de utsätts för genom avsaknaden av en billig, trygg och evig a-kassa som garanterar deras försörjning även när de saknar mandelblom att befrukta. En annan idé går ut på att den galopperande globala uppvärmingen gjort att de små liven upptäckt att det redan i februari är varmt nog för att sörpla utspilld saft och vila ut på en grönskande bakgård.

De kan också ha träffats av en komet, dött i fågelinfluensan eller blivit uppätna av millenniebuggen, men troligast är, anser forskarna, att det är Carl Bildts fel. Den svenske utrikesministern har en lång och smutsig historia av sådana inhumana förbrytelser som att sitta i en styrelse, att äga delar i företag och att kämpa mot världens kvarvarande diktaturer.

På senare tid har han dessutom på eget bevåg börjat redogöra för sina förehavanden och åsikter helt öppet i en så kallad blogg. Han sätter sig i direktkontakt med väljare och andra medborgare! Alla ges möjligheten att ställa frågor eller att ifrågasätta statsrådet! Vem som helst kan ta del av ministerns tankar kring ett aktuellt spörsmål! Någon som inte drar sig för sådana vaninnesdåd som att berätta för mycket, är säkert kapabel att röva bort en miljon bin för att sedan ta dem av daga.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

10 kommentarer:

Jonte sa...

Carl Bi-ldt. Kan det bli tydligare? Jag älskar konspirationer..hahaha

helena bergman sa...

Nu tycker jag att du överdriver lite här. Sammanlagt 3 inavlade närkingar har fått sprida sin säd över mig. 3 pers på 10 år. En knullar fan inte i Närke. Åtminstone inte med närkingar.

jonte sa...

H> Snart har vi nya storregioner i landet och då sprider ingen sin säd i Närke längre.

katherine sa...

Hej.

Jag jobbar på P3 och vill gärna komma i kontakt med dig.

katherine.zimmerman@sr.se

Heliotropen sa...

Jag saker och ting tenderar ju att vara UD:s fel (höga vågor, krig i Mellanöstern, obekväma passagerarfärjor ...), så det är väl helt i sin ordning.

Robert sa...

Underbart skrivet

Pär sa...

När jag läser om bina, surrar(!) ett citat om och om i huvudet på mig: "Ajöss, och tack för fisken!"

Världen är alltså äntligen på väg att gå under...

Freddi W sa...

Oj. Det har du ju alldeles rätt i.

Don't panic.

Freddi W sa...

Ännu ett tecken på att undergången är nära: IBM bygger nästa generations superdator och vi vet ju alla vad den ska använda sina 1.000 biljoner beräkningar i sekunden till att komma fram till...

helena bergman sa...

Okej, det är 4 inavlade närkingar. Jag glömde en.