2007-02-28

Slutspel i regionsindelning

Ansvarskommittén (vilket jävla namn!) har äntligen presenterat sitt slutbetänkande och det tarvar såväl debattartiklar som interna strider. Själv är jag mer benägen att lägga mig i samma soffa som Dennis - kommunerna är viktigare, det blir ändå svårt att decentralisera makten till regioner som ska vara jämlika och än är det för tidigt att hoppas på att några cellgifter ska injiceras i den skattemedelsätande svulst som är de landstingsanställda tjänstemännen.

Det är helt enkelt väldigt svårt att uppbåda något engagemang för litet ny gränsdragning i geografi och ännu mindre av samma vara i den politiska jurisdiktionen. Det är helt enkelt fantastiskt tråkigt att ens tänka på att det finns något som heter ansvarkommittén och att de vill säga oss något. Likväl väcktes mitt intresse för frågan när jag plötsligt fick ett mail från ett inte-så-stort riksdagsparti vars Liberala klubben i kväll bjudit in en av ansvarsutredarna, Olle Schmidt, för att tala om "förslag till ny organisering av Sverige" under oväntad rubrik:

"Nu knäcker vi västkusten och gör Stockholm större!"

Jag som just kommit hem från en dramatisk drabbning i Allsvenskans play off blev så klart alldeles till mig i trosorna! Kan regionsindelning kanske till och mer vara mer gripande än att bevittna Björklöven resa sig från en match och ett måls underläge, ta ut målvakten, sätta en puck i slutsekunderna och sedan vinna i förlängning? Det återstår att se, men nu knäcker vi västkusten och gör Stockholm större!

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

victor sa...

hallå! du glömde tagga det här som "humor"!

Freddi W sa...

Det är blodigt allvar, that's why.