2008-12-11

Hellre aktiv dödshjälp än konstgjord andning

Maud Olofsson och Anders Borg har just bestämt att de ska ta 28.000.000.000 kronor av dina och mina pengar och ge dem till fordonsindustrin, som uppenbarligen inte har förmåga att försörja sig själv. Till skillnad från skrivmaskins-, varvs- och textilindustrin tror Olofsson och Borg att den svenska fordonstillverkningen plötsligt ska bli lönsam igen, men vad talar för det?

I vanliga fall hade jag förespråkat en passiv politisk hållning och att konsumenteras val fått styra hur den framtida fordonsindustrin ska se ut. Men det här är så dumt att det enda som är dummare är att den rödgröna röran (a.k.a. Allians mot Sverige) när som helst kommer att meddela att de vill bränna mer pengar på ännu sämre åtgärder. Jag känner därför att jag vill överreagera och gå mot en mer radikal position: Hellre aktiv dödshjälp än konstgjord andning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , ,

5 kommentarer:

Victoria sa...

Intressant artikel:
http://www.techcrunch.com/2008/11/29/a-modest-proposal-for-the-auto-industry-stop-building-cars/

Fredrik Westerlund sa...

Ja, tack!

Markus "LAKE" Berglund sa...

Ibland får du till ämnena (och rubrikerna!) så man blir helt ställd.

KLOCKRENT!

:-D

Björn sa...

Tja, utan att ta ställning till det föreslagna stödpaketet kan man ju notera att Volvo de senaste tre åren gjort en sammanlagd vinst på 7 miljarder (före skatt och bokslutsdispositioner. Källa: UC), så bolaget är ju i sig hyfsat lönsamt.

Fick man lite kompetentare ägare än Ford (och då menar jag verkligen inte staten) så behöver nog framtiden inte vara så mörk...

Saab däremot är väl bara att lägga ner. 10 mdr back på tre år under tidernas högkonjunktur...

Emma Brulin sa...

En ekonomisk kris... då blir kapitalisterna kommunister!