2008-04-01

Grön-blått toppjobb

April, april!

Uppdatering: Tack för alla lyckönskningar och glada tillrop, men nedanstående är blott ett aprilskämt. Däremot är jag övertygad om att miljöpartiet, vad det lider, plockar fram allt mer av den redan existerande misstron mot den auktoritära staten och så småningom blir ett mer liberalt parti. Dessutom hoppas jag att jag någon gång får chansen att på ett eller annat sätt arbeta politiskt med de i texten nämnda miljöpartisterna.


Jag har bloggat väldigt lite på sistone och nu kan jag äntligen berätta varför!

Under ett par månader har jag varit inblandad i diskussioner kring ett nytt uppdrag, som jag erbjöds i fredags och tackade ja till i kväll. Under sex månader ska jag ingå i en miljöpartistisk arbetsgrupp under ledning av självaste Maria Wetterstrand. Gruppens medlemmar är förutom jag språkrörssekreteraren Anders Wallner och Grön ungdoms språkrör Maria Ferm och Jakop Dalunde.

Mitt förslag att döpa gruppen till
Task Force Freedom röstades snabbt ner till förmån för Gruppen för grön ideologiutveckling, men uppgiften är densamma: Att med blicken riktad mot en ny mitt befria miljöpartiet från skogsmullevänsterns ok och påbörja den gröna rörelsens resa mot en ny, mer trovärdig och fräscht liberal position. (Observera att de andra deltagarna i gruppen knappast skulle använda just dessa ord för att beskriva direktivet, men det är vad det i praktiken innebär.)

Ett utmärkt exempel på vad vi skulle kunna ha arbetat med om det inte redan vore gjort är den nya arbetskraftsinvandringsöverenskommelsen. Områden där miljöpartiet redan visat framfötterna i - och som vi kommer att fortsätta att titta närmare på - är småföretagarnas situation och anställningsskyddet. Dessutom kommer vi att ta oss an skatterna, bidragssystemen och mycket annat. Jag är mycket exalterad; jag yvs!

Så håll tummarna. Om ett halvår kanske miljöpartiet glömt friåret, slutat tjata om EU-utträde, förstått att ränta inte är hin håle, omvärderat synen på kärnkraft och börjat ägna sina kongresser åt annat än oro över skum strålning från mobiloperatörernas master. Med lite tur har de dessutom värvat en ny, grön-blå medlem.

(Gullig kuriosa om att jobba i mp: Varje ny arbetsgrupp börjar med en så kallad frivecka, under vilken inget arbete får utföras. Detta för att "minska stress och utbrändhet, öka kreativiteten och ge människor större möjligheter att påverka sina liv.")


Andra bloggar om: , , , , ,

8 kommentarer:

David sa...

OMG ÄR DET SANväääänta lite....

Victoria sa...

Vi håller tummarna Fredrik. Go get them tiger :)

Victoria sa...

Kom just på att det är första april :)

Victor sa...

hihihi! ännu mer roligt vore det om du använde din spetsfundigheter till att dölja att du faktiskt redan gått med i miljöpartiet, i en härlig dubbelironisk frivolt. men det är another day I guess.

Anders Wallner sa...

Kunde du ha arbetsmöte 1 maj förresten?

Fredrik Westerlund sa...

Jag ser alltid till att jobba på första maj, så visst.

Norpan sa...

Det behövs! Lycka till!!!

Anonym sa...

Underbart. Frivecka måste vi fundera på.