2008-01-17

Stor satir i P1

I vanliga fall är det som bekant Public Service-gänget som står för underhållningen i Godmorgon, världen! och det är understundom roande satir, om än en i ett lätt uttjatat format. Nu är dock Erik Blix, Mattias Konnebäck och deras imitatörer på jullov. Vikarierar gör Per Andersson och Henrik Dorsin och då uppstår stor satir väl värd att lyssna till.

Det finns mängder av citat som jag gärna skulle återge, men då de i programmet framförs till musik, som kupletter, blir det inte rättvist att skriva ner dem. Mina favoriter så här långt är den om feminism, den om Fredrik Reinfeldt samt, framför alla andra,
That's ekonomi!

Vi köldpinade nordbor har inte mycket politisk underhållning att jubla över - TV4:s Parlamentet kan inte ens sägas vara satir och till giganter som The Daily Show och The Colbert Report är det så långt att det inte ens finns enheter att mäta avståndet i. Därför är det mer än varmt välkommet att Andersson och Dorsin gör något alldeles nytt som dessutom är alldeles, alldeles ... roligt.

Tyvärr verkar P1 inte (ännu?) förstått parets storhet och i
Godmorgon, världen! ursäktas nästan deras närvaro. Public Services frånvaro gottgörs med ivriga hänvisning till de senares arkiv på programmets hemsida. Kupletterna finns dock inte (ännu?) som separata klipp, så för den som inte redan har programmet som podcast återstår den här filen. Inslaget börjar en sisådär elva minuter in.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

David sa...

Ååh såg du intervjun i A Daily Show, 16:e jan-avsnittet? Why is organic food fascist? That's literally like saying moustaches are fascist!
Gud vad jag önskar att man kunde se en oklippt version...

Freddi W sa...

Jag har inte sett det ännu, men jag ska.

karin sa...

åh, tack för tipset - jag har helt missat Anderssons och Dorsins inhopp. Andersson har alltid varit genialisk, men hittills har jag alltid tyckt att han är roligare när man umgås med honom än när han uppträder i radio & tv. Jag blev glatt överraskad av kupletterna, de är ju helt makalöst roliga.

Jonas sa...

Äh, är du verkligen så trött på de ibland lite trött imitationerna och uppläggen i Public Service att du tyckte det där var "stor satir"? Anders Borg är långhårig, Mona Sahlin har för mycket kajal, alla som vill kan kalla sig feminister nu för tiden och växthhuseffekten har varit känd även innan Al Gore gjorde en film. Wow, liksom. Men en del rim var fina.

Freddi W sa...

Ja, jag är svältfödd! Och svag för kupletter. Speciellt vasst är det däremot inte, det kan jag ge dig.

Jonas sa...

Inte för att bli alldeles "det-var-minsann-bättre-förr", men har du hört HasseåTages "Bilder Av Vackra Flickor Kan Sublimera Driftslivet" från Lådan 1967? Varje gång efter att jag har hört den går jag runt ett tag och tänker "ja, man borde verkligen förbjuda porr".
I Lådan sjöngs för övrigt även "Den politiska visans kris", som passar alldeles utmärkt i dagens politiska läge med procentsatser hit och dit.

Freddi W sa...

HaaseåTage ligger mig båda varma kring hjärtat och visst har jag har hört den. Jag tror till och med att jag har den som mp3.

Och visst var det ändå lite bättre förr?