2007-03-27

SSU redo för namnbyte

Anna Sjödin nekas ny rättegång i Högsta domstolen, vilket innebär att tingsrättens dom ligger fast. Sjödin är dömd för förolämpning, våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman och egenmäktigt förfarande. Hon har sedan tidigare avgått från den hedersamma posten som ordförande för Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund (SSU).

Det innebär att det SSU som jag en gång i tiden var aktiv i (förlåt, men jag var ung, dum och behövde pengarna) och som de senaste åren stått utan både politik och medlemmar, nu definitivt saknar ordförande. Initierade bedömare* ser det därför som troligt att förbundet väljer talesmannen och tidigare förbundssekreteraren Mattias Vepsä till ny ordförande, samt att förbundet byter namn till det snärtigt klingande Mattias Vepsäs Svenska Ungdomsförbund (MSU). Om det inte skulle dyka upp någon fler än Vepsä på kongressen, vill säga, men det anses föga troligt.

Det återstår att se vad Michigan State University, Moderat Skolungdom och Medicinarnas Sexualupplysning tycker om det.

_________________________
* Mattias Vepsä

Andra bloggar om:
, , ,

2 kommentarer:

Dennis sa...

Vad är Queerliberal?

Freddi W sa...

Jag vet inte riktigt. Jag kunde ju inte gärna kalla mig latte-, bomb- eller tokliberal och då fick det bli queerliberal. Det funkar bra eftersom jag är queer och liberal, och har en queer syn på det liberala och en liberal syn på det queera. ^___^