2007-02-07

Heterosexuellt par hittat!

Enrico Pajello/Reuters har inte gett mig tillstånd att använda den här bildenItalienska arkeologer har grävt upp två skelett vars ålder beräknas till 6.000 år. Enligt både DN och Aftonbladet rör det sig om en man och en kvinna. Fyndet beskrivs som sensationellt, vilket antagligen beror på att skeletten, om könen bekräftas som så kallade motsatta, är det första utombibliska beviset på att det finns fall av man och hustru som troget älskat varandra i nöd och lust tills döden skiljt dem åt.

Det var sannerligen inte bättre förr.


Andra bloggar om: , ,

10 kommentarer:

Jontas sa...

Jag tycker det ser ut som om de kväver varandra. Det skulle väl också kunna vara ett bevis för att det är man och hustru?

Freddi W sa...

Sant, sant ^__^

victor sa...

de dog, bara en sån sak.

Nilsdotter sa...

Ha, ha, klockrent! Har länkat till dig i mitt senaste inlägg :-)

Micke sa...

Jag reagerade lite över det här med könen, just att man rapporterade det som "en man och en kvinna" utan att egentligen ha anra belägg för det än ... att de kramar varandra.

Ah, denna relationshierarki. Om monogamt, heterosexuellt förhållande är det finaste man kan ha, så är det också det vi ser. Överjävlaallt.

Anonym sa...

Låt oss se vad som framkommer när forskningen får framskrida. Av allt att döma (hitintills) lär det vara en man och en kvinna. Varför så fel att säga det?

Det är ingen norm att alltid förhålla sig könsneutralt. Media har här rapporterat vad de som gjort fynden rapporterat. Och de som gjorde fynden anser att det ser ut att röra sig om en kvinna och en man som kramas.

Era inlägg är cyniska & fördomsfulla. Men visst, låt oss invänta vidare besked. Initiala indicier stämmer inte alltid överens med senare fasställande bevis. Men ofta.

Freddi W sa...

Era inlägg är cyniska & fördomsfulla

Eller också är de humoristiska, finurliga och ett sätt att driva med andras normer och fördomar.

Jonte sa...

Eller också är de humoristiska, finurliga och ett sätt att driva med andras normer och fördomar.

De var faktiskt inte särskilt humoristiska eller finurliga. Om man så aktivt ifrågasätter den rådande relationshierarkin (vilket är högst rimligt) borde man väl vara öppen för ALLA typer av relationer? Eller har jag missat nåt på den punkten?

För övrigt vill jag bara säga "Keep up the good blog!"

Per Hagwall sa...

Ehh, så värst svårt är det inte att avgöra könet på ett skelett. När man har så välbehållna skelett som här är räcker det ofta med en titt för att arkeologerna skall kunna avgöra saken.

Men föralldel, genuskonspiratoriska teorier kan ju vara kul ibland.

Anonym sa...

Jag vet inte, men ca 90 % av alla människor är heterosexuella och det var de nog för "LÄNGE" sen också.

De flesta av mina vänner är homo, men ibland måste man nog inse verkligheten. Detta är med största sannoliket en man/pojke och en kvinna/flicka. Skulle det vara nåt FEL med det???

Blir nån lycklig om det är två män eller två kvinnor? Därför att det "bevisar" vad?