2007-02-08

Skiter påven i skogen?

Stockholms stad planerar att dra ner på antalet kommunaltjänstemän med 500-700 administrativa tjänster. Fackförbundet SKTF, som är de som organiserar de berörda tjänstemännen, genomför med anledning av detta en undersökning i vilken de frågar sina medlemmar, alltså de som riskerar att förlora sina jobb, om de tycker att det är en bra idé att skära ner på personalen. Resultatet presenteras sedan i en rapport vars innehåll återges bland annat i SVT:s ABC.

Det visar sig att de kommunalanställda tjänstemännen tycker att förslaget om att avskeda kommunalanställda tjänstemän är ett dåligt förslag. Föga förvånande, kan tyckas, när facket frågar medlemmarna om de vill förlora sina jobb. För public service kom det ändå som en tillräckligt stor överraskning för att de skulle göra nyheter av det.

Nu ser jag fram emot fler banbrytande avslöjanden. Vad svarar 1.000 svartgula fans om Black Army ställer frågan Tycker du att AIK ska spela i Allsvenskan? Om tidningen Vi föräldrar gjorde en enkät bland sina läsare för att undersöka om de tycker att deras barn behöver kärlek, vad skulle föräldrarna svara då? Kan inte OPEC sondera bland de sina för att utröna om de oljeproducerande länderna gärna skulle se att de tjänande maximalt per exporterat fat? Så många spännande åsikter att fylla våra gemensamt finansierade nyhetssändningar med!

Och jag vill inte ha betalt för idéerna.

Andra bloggar om:
, , ,

1 kommentar:

Zedd sa...

Hurra för särintressen som lyckas få fram sina åsikter![ironi] Facken är ena intressanta typer... De lyckades dessutom få Sofia Appelgren att sälja sin salladsbar. De signaler man får från fackligt håll kan inte jag tyda på annat sätt än att de vill ha så många som möjligt sysselsatta i offentlig sektor och helst slå ut alla småföretag också. Out-crowding...någon...