2007-02-05

CP, CP, CP, CP, CP!

Glamourprinsessan Karolina Lassbos blogg fungerar inte som Lassbo vill, vilket Lassbo sedan kommenterar i minnesvärda poster som Baja-BETA, JAG STÄMMER ER, JÄVLA BLOGGER och Nya CP-Blogger in BETA funkar inte på min dator fitta vad arg jag blir, det är skandal. I en av posterna påpekar hon att hon har en "skyldighet gentemot vissa annonsörer att uppdatera bloggen", men en annan följs av annonsen "Ont om pengar? Sälj dina prylar på auktion", så det kanske ordnar sig i alla fall.

Genomgående används CP som ett nedsättande förled. Daniel på Load undrar hur jag skulle göra jämförelsen mellan Blogger och att vara CP. Det finns både likheter och skillnader.

Blogger är en gratistjänst, men även om jag också kan vara väldigt billig kan jag definitivt köpas för pengar. (Hör av er, Google!)

Blogger är som mest instabilt november till mars och åtgärdas sällan när amerikanerna sover. Jag halkar, snubblar, snavar och faller när det inte är barmark och det än värre om midnatt råder i Stockholms innerstad.

Blogger verkar ofta användas av människor som vill tjäna pengar på sitt bloggande, men som inte vill betala för sitt bloggverktyg. Det kan möjligen jämföras med att jag ofta utnyttjas av genusstudenter som själva inte vill vara handikappade, men ändå behöver ett ligg med en spastiker för att fullända sin meritlista i 20 poäng queersex.

Annars är jag inte den som känner mig påhoppad när folk använder min diagnos som ett invektiv, men jag håller med om att det är osnyggt och korkat. Vore jag den Karolina Lassbo som så sent som i söndags grät ut som bloggmobbad, skulle jag dock passa mig för att ge samma tidning chans att sätta rubriker som "Modebloggare kränker funktionshindrade" eller "Jur kand hånar CP".

EDIT: Som David påpekar i en kommentar är det naturligtvis fullt möjligt eller kanske till och med troligt att Lassbos blogg kapats och att det därför är någon annan än Lassbo som skrivit de senaste posterna. Om jag tog hänsyn till en sådan invändning skulle jag dock inte haft någon anledning att hitta på ett skämt om genusstudenter som uttnyttjar handikappade, och jag valde därför att bortse från det.

EDIT #2: Lassbo har tagit bort sina utbrott och ersatt dem med en förklaring, men det var i alla fall hon själv som skrev all dynga (cachad).


Andra bloggar om: , , ,

18 kommentarer:

David sa...

Inte heller du har förstått att det inte är Karolina som skriver.

Freddi W sa...

Det är klart att det slog mig att det finns en möjlighet att hennes blogg kapats och nu skrivs av någon annan. Jag kan påpeka det i texten också.

saom sa...

Fniss. Det var inte direkt så att jag vaknade i morse och tänkte: "Idag kommer jag nog att få läsa en väldigt humoristisk och vass jämförelse mellan ett bloggverktyg och ett funktionshinder!"
Livet är fullt av överraskningar.

Mickey J Barczyk sa...

David; Jag läste på någon blogg där hennes vän tillika bloggare hade ringt henne och bekräftat att det är hon som ordbajsar.

Om nu bloggen skulle blivit hackad så finns det grövre saker man kan göra för att förstöra ;-)

Dead as a Dodo sa...

Du har ju världens chans att bli kränkt, varför inte ta den? Det är ju bland det finaste man bli i Sverige.

Freddi W sa...

Ja, det är klart att det frestar, men jag vill invänta en riktig kränkning för något lite tyngre innan jag rasar och slår larm. Fritt fram!

Freddi W sa...

Och nej, Helena, det gäller inte dig.

helena bergman sa...

I love you.

Zombielicious sa...

Hon har tagit bort inläggen i fråga nu... Utan förklaring, dock.

Zombielicious sa...

Eep! Nu blir det nästan spam. Men nu kom en förklaring, så jag måste ju bara få rädda ansiktet ;)

Björn sa...

Cachen är din vän

Josh sa...

Hör du ditt CP! Mobba inte Karro!

;) <-- Obligatorisk smiley för att förhindra att andra blir kränkta å dina vägnar.

Freddi W sa...

björn: Tack, jag lägger in den.

josh: Jag har en cp-skada. Jag får mobba vem jag vill för vad jag vill.

trollhare sa...

Invänta en riktig kränkning? Äh, i dagens Sverige ska alla dölja det såpass bra att det sällan blir så mycket värre. Fast det kanske är lite annorlunda med CP än ex. galnngar och autister? Hm...

Micke sa...

Freddi: Det är såna här saker som ger mig en tilltro till människor (eller i alla fall sveriges befolkning).

Snygg sågning av Fröken "Positiv Nazism"!

Louise sa...

Ha, ha, ha, du är så bäst!

Moral är bra, så dubbelt så mycket moral måste ju vara dubbelt så bra.

Förstår att hon plockat ner det. Tidningslöpet kunde blivit läskigt för PK-imagen och mobbningsvinkeln.

Sedan som manodepressivt lagd så är det ibland skoj med den typen av invektiv som flyger runt - upprördheten är ibland mer fascinerande än invektiven.

Nathalie Winberg sa...

Du tar det så skönt också, härligt inlägg.

David sa...

Oooh hon borde bli politiker, hon skulle lätt bli min nya favorit. Saknar Jan O Karlsson och Orback 4real...