2007-01-19

Mattias Vepsä snart ensam kvar

SSU beskriver sig som Sveriges största politiska ungdomsförbund, men sanningen är att åtminstone Ung vänster, MUF och KDU är större. Av de 100.000 medlemmar SSU hade på 40-talet var 30.000 kvar år 2004. Av de 20.000 medlemmar SSU hade 2005 är 4.300 kvar år 2007.

Även det kan vara en siffra i överkant eftersom
SSU:s generösa regler innebär att den som inte betalar medlemsavgiften får fyra påminnelser innan medlemskapet upphör. Sök inträde hösten 2006 och din fjärde påminnelse kommer i januari 2007 - och den gäller som medlemskap hela 2007 även om du aldrig betalar.

Mattias Vepsä (tidigare förbundssekreterare, nu talesman eller ansikte utåt, snart bara ensam) är inte orolig eftersom
han anser att SSU fortfarande är "det starkaste förbundet" och att "trenden är på väg upp". Den stora nedgången hänvisar han dels till att SSU nästan helt slutat fuska med statistiken, dels till långvariga konflikter inom förbundet.

Förhoppningen är att inbördeskriget snart är historia. Om inte annat är det svårt att tänka sig interna strider i ett förbund som inom några år består av en enda medlem. Då kan Mattias Vepsä stå där, ensam och stark, och ha rätt när han säger att "trenden är på väg upp". Om inte hans Bagdad Bob-kvalitéer långt dessförinnan kvalificerat honom för posten som Marita Ulvskogs närmaste man.

Andra bloggar om:
, , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

SSU definierar sig själva alltså som det "starkaste" förbundet. Det får en att undra hur de andra ungdomsförbunden ser på sig själva. LUF - det "svagaste" förbundet? MUF - det "hårigaste" förbundet? Ung Vänster - det "kåtaste" förbundet?

Anders Wallner sa...

Motsatsen till SSU måste ju då vara Grön Ungdom, som tvärtemot slår medlemsrekord 2007?

victor sa...

nu förutsätter du iof att muf och kdu redovisar korrekta siffror. men jag tycker också att vepsä är stor humor!

Freddi W sa...

Klart KDU redovisar riktiga siffror - de är ju det mest moraliska förbundet ;)

Krohnman sa...

Hah!

Man kan nästan se tomten framför sig, stå & dividera med sig själv & prata om rörelsen.

Du är riktigt rolig ibland asså. Keep it on.

Freddi W sa...

Tack för det och tack detsamma! Din blogg är den enda jag skrattar högt åt på jobbet (om jag skulle läsa bloggar på arbetstid, alltså, men det gör jag så klart inte).

Linda sa...

SSU växer för varje dag.. efter valförlusten så har SSU fått massa nya medlemmar. Du får nog kolla på dina siffor igen. Det är väldigt bra att de granskar ungdomsförbunden. SSU granskas mest, för att de är de största partiets ungdomsförbund. De borde granska muf mycket mer. Men det klart.. muf har ju ingen verksamhet mer än smutskastning så de är väl inte så lätt.