2006-12-19

Det fula spelet

Annica Ring är den avhumaniserade flyktingpolitikens frontfigur, Marie Hessle är en falskspelande utredare till troll att släpa ut i solskenet och Barbro Holmberg är en exminister som saknar både själ och hjärta. Om vad som händer när de tre samarbetar berättar Gellert Tamas i Det fula spelet om de apatiska barnen.

När det gäller flyktingpolitik är den nya regeringen tyvärr inte mycket bättre än den gamla och den som vill ha en verkligt human och liberal flyktingpolitik har få platser att stoppa röstsedeln. Miljöpartiet är i mina ögon det bästa alternativet, men fler behöver sluta upp kring en starkt frihetlig och humanistisk linje.

Amnesti i dag, fri invandring i morgon. Tack.

Andra bloggar om:
, , , , , , ,

7 kommentarer:

Anders Wallner sa...

I love you. Betyder det här att jag måste pusha Fp i min blogg?

Freddi W sa...

Bara när det är förtjänt.

Anonym sa...

Man måste vara väldigt blåögd om man tror något annat än att barnen simulerade eller blev manipulerade. Det finns många besvärande detaljer (för familjerna). Till exempel:
1) Bara personer från vissa öststatsländer drabbades.
2) De flesta hade åkt med en "asyl"-resebyrå i S:t Petersburg som har som affärsidé att sälja resor med påhängd asyl i Sverige.
3) Botas av PUT.
4) Förekom i princip bara i Sverige.
5) Så gott som alltid äldsta barnet som drabbats.
6) I Norge botade man barnen genom att skilja dem från familjen.

Kort sagt, det finns gott om lögner och fult spel i invandringspolitiken. Barbro Holmberg kommer i spelet trots allt undan med äran, vilket är mer än man kan säga om Gellert Tamas och tyvärr en av mina favortibloggare.
En liten liknelse. Om du är bjuden på julmiddag hemma hos dina föräldrar och du tar med 10 kompisar och 5 personer som "det såg synd om"....är det då dina föräldrar som är inhumana om de inte vill bjuda dessa på middag, eller är det du som insisterar att de skall få plats runt bordet som är inhuman?
Riktiga asylanter och personer som tillför Sverige något är välkomna tycker jag, men inte varenda "golddigger" som kan köpa en resa och bränna sitt pass.

Shan sa...

Käre anonym.

Har du nån källa på det där? Nej, just det. Det stämmer nämligen inte. Förutom nummer tre, möjligen, eftersom tillståndet kan förbättras av den ökade trygghet uppehållstillstånd innebär. Din liknelse är bara skrattretande.

Shan sa...

Dessutom är din moder en hamster och din fader luktar fläderbär.

Anonym sa...

Sök och du skall finna. Info finns bitvis i olika tidningar. Till exempel:
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_13704389.asp
"Ett av barnen greps för snatteri i en affär tillsammans med sin mamma vid en tidpunkt förra året när flickan enligt socialtjänsten var apatisk.
Enligt polisanmälan hörde en väktare, som talade ryska, hur mamman sa "ramla nu" till dottern när de upptäcktes. "

Shan sa...

Det vore intressantare att diskutera med dig om du hade ett namn. Men i alla fall. Din källa är en artikel ur Svenska Dagbladet, som behandlar de elva fall där brott misstänks. Eh, jaha? Visst, det är möjligt att vissa familjer vanvårdar sina barn för att få uppehållstillstånd, det är möjligt att vissa barn uppmuntras att fejka symtomen. Jag tvivlar på att det är särskilt många fler än de som polisanmälts, eftersom det är snart sagt omöjligt att simulera någon allvarligare form av apati.

Men att den här typen av apati bara förekommer i Sverige och i asylsökande familjer är ren lögn. Därmed faller även dina andra fem argument.