2006-11-12

Veckans citat (v 45, 2006)

Reidar Jönsson har garanterad författarpenning sedan 1977. Hans senaste bok publicerades 1994, det vill säga för tolv år sedan.

Jag har två böcker i byrålådan. Författarpenningen innebär att jag kan sitta i lugn och ro och skriva. Det finns ingen anledning att skynda på för att jag ska ge ut en bok. Det kommer så mycket skräplitteratur.
DN: Tiggarbreven som kan ge författarna garanterad lön

Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

malte sa...

Min första tanke var: I vilken annan bransch skulle man komma på tal för anslag om man ens nämnde hur fattig man var i ansökningsbrevet?

Min andra tanke vat att kanske artikeln vrider till en smula. Man vet inte så noga vad journalister har i byrålådan.

louisep sa...

Ibland vill man bara skrika. Pull up your pants and get a job!

Shan sa...

Jag har sagt det förut men jag kan säga det igen. Att försörja sig på sin egen kreativitet ger ingen fast inkomst. Sen är det klart att vissa namn på listan kan diskutera, men det luktar i allmänhet kvällstidningsjournalistik.

Johan sa...

Frågan är varför man, om man inte kan försörja sig på sin kreativitet, skall kräva att andra, som inte heller kan försörja sig på sin kreativitet utan faktiskt får jobba istället, skall göra det åt en.

Solidaritet fick jag reda på var anledningen på en mailinglista där saken diskuterades. Och det är alltid lika enkelt att vara solidarisk med andras pengar.

//JJ