2006-08-31

Dummare kan ingen vara

För ungefär ett halvår sedan föreslog Svenska spels VD Jesper Kärrbrink att staten borde censurera Internet i syfte att förhindra svenskar att placera vad i utländska bolag. Det var då årets dittills sämsta idé, men någonstans kunde en ändå ha överseende med Kärrbrinks idioti - han är en företagsledare som vill maximera sitt företags vinst och att han är så barock kan förklaras av att han verkar i, och färgas av, ett monopol.

Nu har tanken slagit rot i Bosse Ringholms grönsaksland till hjärnbark:
Regeringen vill pröva möjligheten att spärra internationella spelbolags adresser och spelarnas möjligheter att betala med kort. Staten ska äga allt, handeln med andra länder ska stoppas och censur ska stoppa den information som tidigare varit fri.

Douglas Roos, nordenchef på brittiska spelbolaget
Ladbrokes och det svenska spelmonopolets värsta fiende, är så klart besviken, men inte orolig: "De kan ju försöka stoppa och spärra oss, men det finns inte en möjlighet", kommenterade han förslaget. Jag ser fram emot ännu en TV-debatt mellan en darrigt defensiv Ringholm och en lugnt vältalig Roos; att höra hur den senares kloka argumentation tillintetgör den förres totalitära propaganda är ren och skär njutning för varje liberal demokrat.

Douglas, om du läser det här:

Om du någonsin behöver en statsvetenskapligt utbildad, spelintresserad systemutvecklingsprojektledare som brinner för att skjuta det svenska spelmonopolet i sank, slå mig en signal. Jag har jobbat med din syster och hon kan säkert rekommendera mig.

Andra bloggar om:
, , , , , , , ,

1 kommentar:

Alexander sa...

Om det behövs någon som genom väl genomtänkt användning av väl valda grönsaker kan få Ringholm att vara tyst och sitta ner (om det går efter jag "hjälpt" till) så finns jag...

Ge faan i mina IP-adresser.