2006-08-31

Livet i Liberoklubben, del II

Livet i Liberoklubben, del I: Mamma, pappa, barn?
Livet i Liberoklubben, del II: Libero konsumentkontakt får ett mail

to: konsumentkontakt@libero.se
subject: Bara mammor i Liberoklubben?

Kära Libero!

Jag är en man som är bra på många saker, till exempel att försörja en kvinna och slå näven i bordet (eller i någon annans ansikte), men när det gäller blurjor och sådant blir jag lite stressad. När jag hittade er hemsida och läste om Liberoklubben blev jag därför jätteglad. Äntligen skulle jag få lite hjälp!

Men det blev ju inte så. Det visade sig att jag inte fick bli medlem. Det är mamman som ska vara medlem, det är mammans namn som ska anges. Jag fattar ju hur ni tänker liksom; jag har balle och sådär, kan inte föda barn, amma, dra en barnvagn eller något i den stilen. (Usch, nu blev jag lite matt... Flera barnrelaterade ord i samma mening! Jag måste ta en öl och spika lite i garaget, kanske lämna in Stryktipset och sniffa lite bensin. Häng kvar!)

Ja, i alla fall. Jag kan ingenting om ungar, fast jag har en själv. Jag behöver ju hjälp! Det verkar ju himla onödigt att bara kvinnor får vara med, de kan ju redan precis allt! Varför ska de få gratis blurjor och bli daltade med? Min unge hänger just nu näck i en sele ovanför badkaret - jag har nämligen ingen aning om var man köper blurjor, än mindre hur man får dem att sitta kvar på ett barn.

Jag vill gå med i er klubb! Jag har ju bara ungen varannan vecka, så jag kan tänka mig att kompromissa. Jag kanske kan få vara med varannan vecka? Eller få ett litet medlemsskap bara? Vara trainee? Maskot? Betala lite mer, få lite mindre? Någonting kan ni säkert tänka ut. Snälla!

Allvarligt talat. Jag tycker att det är jävligt trist att ni ägnar er åt könsdiskriminering. Jag tycker att det är ännu tristare att ni cementerar förlegade könsroller, speciellt eftersom ni vänder er till människor i det skede av livet då de stereotypa rollerna är som starkast. Det kan tyckas fånigt att jag irriterar mig på ett litet ordval på er hemsida, men faktum är att det ordvalet är en av de många saker som tillsammans bevarar den könsmaktsordning som gynnar män och straffar kvinnor.

Dessutom hoppas jag att ni inser att den gamla kärnfamiljen inte är den enda miljö ett barn kan växa upp i. En del barn har bara en mamma eller bara en pappa. En del barn har två mammor eller två pappor, eller två mammor och två pappor. En del barn har ännu fler vuxna som fungerar som föräldrar och en del vuxna ser sig som just "föräldrar", varken mammor eller pappor eller kvinnor eller män.

Jag älskar mitt barn. Jag vill engagera mig och vara en jämställd förälder. Varför tycker inte ni att det är okej?

/En ledsen pappa

(Författat med benäget bistånd av
HK Bergman.)

I nästa del av "Livet i Liberoklubben": Libero anmäls till ERK.

Andra bloggar om:
, , , ,

2 kommentarer:

listoplisto sa...

Underbart! :-)
*applåd*

Josh sa...

Strålande! Du är härmed under bevakning.