2006-07-01

Mp Hagfors går sin egen väg

Som jag tidigare skrivit om (berörs även kort här) har miljöpartiet fått problem i form av en med för partiet udda åsikter bestyckad kandidat från Hagfors. Mannen kandiderar i både riksdags- och kommunalvalet, men efter en personvalskampanjsannons i vilken han både säger nej till invandring och ja till vargjakt, strök miljöpartiets regionavdelning honom från riksdagslistan.

Tanken var att ett lokalt medlemsmöte i Hagfors (på en uppmaning av regionavdelningen) skulle ta beslut om att stryka honom även från förstaplatsen på kommunlistan. Det var också vad alla (utanför Hagfors) väntade sig, men lokalavdelningen har nu meddelat att mannen får kvarstå som deras kandidat eftersom han "lagt ner mycket arbete inför valet här i Hagfors, och gjort miljöpartiet i Hagfors levande igen". Det har han säkert gjort, men han har också orsakat miljöpartiet en del skada.

Nu är det inte längre den enskilda kandidaten som är problemet. Nu är det hela Hagfors och det som var ett lokalt problem har nu blivit till ett regionalt problem och det som var ett regionalt problem har nu blivit ett partiproblem. Väldigt få miljöpartister utanför Hagfors tycker att det här är acceptabelt, det ska påpekas, och en som inte gillar läget är Anders Wallner: "Uteslut mp Hagfors!"

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: