2006-07-02

Nu rullar antiabortbilarna

Att Center for Bio-Ethical Reform (CBR) har en svensk motsvarighet i Människorätt för ofödda (MRO) har jag tidigare skrivit om här. Jag skrev då att CBR/MRO planerade att börja bedriva lastbilskampanj i Sverige i sommar och nu har de gjort slag i saken: Idag såg jag för första gången en av deras lastbilar på Vasagatan i centrala Stockholm och på den sitter 2 x 2 meter stora bilder på ett 12 veckor gammalt aborterat foster.

Vad gör vi nu? Som uppvuxen bland Västerbottens vildaste veganer är min spontana reaktion "bränn, bränn, bränn!", men jag inser att det kanske inte är den bästa vägen att vandra. Däremot är det, som Victor kommenterade tidigare, ett alldeles "ypperligt tillfälle för sansat frivol civil olydnad". Att blockera vägen är dock kanske inte helt lyckat, med tanke på att bilarna då snarast exponeras mer. Idéer?

Andra bloggar om: , , , ,

6 kommentarer:

victor sa...

jag tror att rätt väg är stolthet över att vi faktiskt tycker att det är bra att kvinnor kan göra abort i sverige, no questions asked. jag tänker typ leverans av gratis tårta till personal på kvinnokliniker och fotosida med riksdagskandidater som leende på bild får stödja aborträtten.

men att blockera vägen och kasta färg på bilar är inte dumt det heller i sig. den uppmärksamheten rules, om vi har journalisterna på vår sida. eller liksom, de som smäller fram de här bilarna är ju galna.

Leo sa...

Kontra med en annan lastbil med en lika dramatisk bild på en våldtagen kvinna? Kanske med texten "Hon vill inte ha barn med sin pappa".

Det borde inte vara omöjligt att fixa spons till så här i valtider.

Freddi Westerlund sa...

Victor:

Well put. Stolthet är en bra grej i sammanhanget. Jag råkar ha ett presentkort på Vetekatten - ska vi gå och köpa tårta och ta den till en kvinnoklinik?

Att blockera vägen är nog inte en tokig idé det heller. Det jag är mest orolig för är ju att folk ska se debatten som över, redan vunnen för alltid. Utifrån det vore ju vad som helst som lyfte frågan faktiskt av godo.

Leo:

Jag tycker att det blir lite fel. Det är inte bara hon som blivit våldtagen av sin pappa som ska få göra abort, tycker jag, det ska alla som vill det, oavsett orsak, få göra. Som Victor skrev: No questions asked.

victor sa...

jag tycker vi gör det. ring mig så styr vi upp!

Freddi Westerlund sa...

Det gör jag så gärna, men jag har inte ditt nummer.

Freddi Westerlund sa...

Nu har jag det. Jag ringer dig.