2008-04-29

Mona Sahlins ständiga lögn

Mona Sahlin har en favoritlögn som hon drar om och om igen. I dag ljuger hon på DN Debatt och det är samma gamla lögn:

"Det behövs riktade insatser för att trycka tillbaka långtidsarbetslösheten bland de unga. Den har tredubblats de senaste arton månaderna."

Det är naturligtvis inte sant, eftersom ungdomsarbetslösheten minskat under den borgerliga regeringen. Under den socialdemokratiska regeringen var fler ungdomar arbetslösa, men de bokfördes som sysselsatta med hjälp av finurlig statistik. Det som hänt är att Alliansen inte gömmer arbetslösa bakom meningslös exercis och därför ser siffrorna annorlunda ut.

De som faktiskt är arbetslösa har blivit färre och de som faktiskt är arbetslösa redovisas som just det. En föredömlig lösning, kan tyckas, att visa verkligheten som den ser ut. Just det där med en verkligheten som bara blir bättre och bättre är dock Mona Sahlins största problem just nu. Då känns det kanske enklare med en lögn.

Intressant? Mer hos Bloggen Bent.
Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , ,

9 kommentarer:

Lore sa...

Eh. Låter de henne komma undan med det gång på gång då? För det är ju en grej som drar folks öron till sig.

Freddi W sa...

Tja, ibland påpekar någon att det inte är sant, men hon kan ju alltid visa på siffrorna. Att siffrorna sedan mäter två helt olika saker verkar mindre relevant.

aa sa...

Schottenius slog ju fast i fråga om förtalsbråket att sanning eller lögn är en irrelevant distinktion för DN.

Freddi W sa...

Bra poäng.

Ida sa...

Fast dude, har du provat att vara arbetslös eller långtidssjukskriven under Alliansen?

"Det finns inga pengar till nånting längre, du kanske kan söka jobb på ICA. Vaddå kan inte jobba? Du kan få gå jobbsökarkurs, det finns det pengar till. Du kan söka jobb? Men gör det då! Vaddå sjukskriven sen studenten? *suck* Du vill arbetsträna? Nä, det finns det inga pengar till. Du kan söka det här jobbet på ICA. Praktik? Inga pengar. Öh, du kanske kan jobba gratis på biblioteket eller nåt. Nä, det tänker jag inte hjälpa dig med, jag har som uppgift att få ut dig på jobb. *suck* ICA?"

Wankers. Till och med (s) lyckades bättre. Och det säger ju ganska mycket, no?

Freddi W sa...

Det suger så klart, men det hjälper ju inte någon att trixa med siffror och säga att ungdomsarbetslösheten ökat när den egentligen minskat men redovisas ärligare. Bättre då att göra något åt situationen för de som faktiskt inte kan/får jobba. Tyvärr verkar alla partier vara ganska dåliga på det.

Freddi W sa...

Förresten, är det här en sådan där raid då du kommenterar femtio olika inlägg tillbaka till stenåldern? ^^

Ida sa...

Det har du förstås rätt i. Vi får skicka mejl till Mona. "L2count, noob!" En av mina klasskompisar tycker hon är jättehet. Sahlin alltså. Jag tycker det är lite konstigt.

Haha, nä, det skulle bara bli "teel deer" på alla inlägg.

Freddi W sa...

Attractive? False.

http://facestat.com/faces/show/952