2007-11-12

Facebook som ens sista vila

Som ett slags uppföljning på Facebook für Führers har det stackars lilla Jas-planet funderat vidare kring vad som händer med ens Facebook-konto när man dör. Varje medlem kommer nämligen förr eller senare att upptäcka att avlidna vänner finns kvar på Facebook och det långt efter att de trillat av pinn.

Om det handlar även
On Facebook, life after death, en artikel om de döda medlemmars konton vars walls blivit en plats för en sista hälsning eller en sorgsen utropad saknad. Facebook blir en virtuell gravplats i en tid då religiösa platser betyder allt mindre. Caroline förutspår därför att applikationer som Send a Flower får nya användningsområden samt sällskap av den för allhelgonahelgen anpassade Light a Candle och den judiskt profilerade Leave a Stone.

Vidare tänker hon sig att även mindre önskade företeelser tar steget över till internet; Grave Desecration och Tombstone Turnover för den onde gravskändaren och Pee on Grave för den milt vanärande vandalen.

En död persons Facebook-konto

"Ett evigt facebookkonto blir en garanti för att inte bli glömd, få har väl hjärta att removea en död polare, dessutom när kompisstallet är synligt för alla. Lite läskig är tanken på att Facebook bebos av ett gäng lik eller åtminstone deras cyberandar och en helt ny filmgenre av typen Jurkyrkogården möter Ringu växer fram. Vem får inte rysningar av en dead poke?"

Med detta får vi alla stå ut, åtminstone tills communities satsar på körningar mot all världens folkbokföring. Då och först då skiljs våra vägar åt igen, när det finns en Book för alla som fortfarande lever och en annan för alla som redan dött.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

2 kommentarer:

Ida sa...

Facebook är old meme.

Anonym sa...

Hahaha väldigt roligt!