2007-08-23

Årets byråkrat?

Hon ligger mig allt varmare om hjärtat, direktör Gunnel Arrbäck på Statens biografbyrå, som häromdagen slog fast att det inte ankommer på staten att ha synpunkter på vad vuxna människor tittar på när de ser film.

Nu lämnar hon sin post och det med flera goda anledningar att göra så. Arrbäck hänvisar till att hennes nuvarande jobb inte är förenligt med yttrandefriheten. Hon slår hål på myten om att film har en förråande effekt på de som tittar på den. Hon passar på att ge en känga till den borgerliga, men inte särskilt liberala, regeringen. Hon pekar på det vansinniga att alla myndigheter, även de som liksom hennes bara består av 15 personer, måste upprätta resurskrävande handlingsplaner om bland annat påverkan på den yttre miljön. I en värld av överdriven administration och förmynderi, är hon en liberal hjälte på medborgarnas och skattebetalarnas sida. Hon har min beundran.

Om det fanns en utmärkelse för Årets byråkrat, skulle Gunnel Arrbäck vara självskriven för den i år. Håll tummarna för att kampen mot den normerande moralismen fortsätter med den nya direktören och på andra fronter, ty
Mattias Svensson farhågor är ingenting som jag skulle vilja se bli verklighet.

Intressant?
Även:
Anders Wallner, Johanna Nylander
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Inga kommentarer: