2007-08-08

Pånyttfödd som motionär

Jag var tonåring senast jag skrev motioner och anföranden till ett politiskt ungdomsförbund, men nu - 2007! - har jag gjort det igen och det var riktigt roligt! När Liberala ungdomsförbundets kongress går av stapeln den 9-12 augusti är jag mer eller mindre skyldig till medverkan kring tre av motionernas uppkomst.

En motion handlar om den diskriminering fetischklubbar utsatts för. En annan om att införa en köns- och antalsneutral civilrättslig samlevnadsbalk. Viktigast känns ändå den tredje, och det är vackert att se rubriken i tryck:

Motion 14: Torsklagen måste avskaffas
Sexradikala nätverket Blåslamporna: Fredrik Westerlund, Klara Gratte, Douglas Martinsson, Saga Rosén, Mikael Ehne och Johanna Nylander

Förbundsstyrelsen har yrkat avslag för att istället bifalla en motion om att verka för att rådande sexköpslag exporteras till hela Europa. Vi får väl se hur det blir med den saken och oavsett vad Luf kan tänkas tycka, är min åsikt oförändrad: Torsklagen måste avskaffas.

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , , ,

11 kommentarer:

of sa...

Det är lugnt, jag skall allt se till att den går igenom.

Syrran sa...

Jaja, det blir nog bra. Tur att ni är typ tre personer.

MEN: råkade skriva in dyslesbisk.blogpot.com och hamnade på "Amazing bible studies". Har du en hidden agenda? Ett parallellt liv?

Freddi W sa...

syrran:

Vi äro tusenden...

Kort fråga: Tycker inte även du att sexköpslagen innebär en del negativa konsekvenser för sexarbetarna?

Jag hade gillat att ha en hidden agenda eller ett parallellt liv, men nej, tyvärr.

Syrran sa...

Visst, jag vill att konsekvenserna av lagen ska utredas. Lagen är givetvis inget självändamål, poängen är att hindra män från att utnyttja kvinnor. Om lagen inte tjänar det syftet ska den bort tillförmån för andra åtgärder.

Men jag tänker mig att motionärernas motiv främst handlar om att minimera statens inblandning i vad det än må vara, snarare än något annat. Och att ni tillhör en falang liberaler som anser att könsmaktsperspektiv är ett skällsord. Har jag fel?

(Jag försöker mest åstadkomma lite lagom argt debattklimat inför imorgon så att vi inte sitter där och har för trevligt)

Freddi W sa...

(Bra idé. Jag kan ju ta åt mig av ditt inlägg om hur man blir en toppbloggare, så blir det ännu bättre ;)

Jag tycker att du har fel. Jag kan naturligtvis inte tala för samtliga motionärer, men för mig är motivet först och främst att sexarbetarna far illa av lagen. Det är också det motionen handlar om.

Därefter kan jag ha åsikter om stigmatisering och berövande av agens, men att minimera statens inblandning i precis vad som helst är inte min största tekopp. Flera av de som undertecknat motionen är dessutom aktiva feminister, så jag skulle inte heller dra falangliberalismen så långt i just den grupperingen.

Linnah sa...

Ska du dit och företräda dina motioner också, eller lämnar du det åt de andra?

Freddi W sa...

Det lämnar jag med stort förtroende till andra.

David sa...

Omg luffare i Göteborg! Jag träffade dem på stan idag, skrev på en protestlista mot hemlöshet. Idealismen är inte död!

David sa...

Och just det, jag önskade Saga lycka till med er motion också. Lycka till!

Freddi W sa...

Tack!

Niklas Frykman sa...

Jag tyckte i en bråkdels sekund att det stod 'avskaffa torsdagen'. Och tänkte att det kanske inte vore så dumt. Torsdagar har då aldrig gjort något för mig utom att begränsa valfriheten när det gäller lunchmat i lumpen.