2007-08-14

När jag misshandlar en gammal tant

Jag åker T-bana från T-Centralen ut mot den förort (Gärdet) där jag bor. Bredvid mig sitter en äldre kvinna vars ålder jag uppskattar till cirka 80 år - och hon har på sig en New York Yankees-keps! Som alla trogna läsare av Dyslesbisk känner till, hyser jag fler än ett agg mot klubben i de kritstrecksrandiga kläderna.

För det första är det direkt löjligt att se hur många Svenskar som hyllar Yankees; en skock får är vad ni är! Dessutom klappar mitt hjärta för Seattle Mariners, vilket innebär att jag för det andra fortfarande är sur för den där gamla historien med A-Rod och att jag för det tredje är mer än lovligt nervös nu när de båda klubbarna delar på ett wildcard.

Samtidigt kan jag ju inte bara knocka en åldring, så jag skickar ett sms till tre referenspersoner. Jag förklarar den situation jag befinner mig i och frågar om det vore rimligt att mucka slagsmål med hänvisning till A-Rods övergång från den ena klubben till den andra.

Flickvännen svarar
Ja. Du kan heller inte rimligen spela men tar ditt ansvar för kunskap. Den i baseboll väl insatte kollegan svarar Det skulle kunna upplevas som långsint, men knappast som oetiskt. Den inte alls i baseboll insatte vännen svarar Svaret är ja.

Klär man sig själv i gängsymboler och beger sig ut i förorten har man sig själv att skylla, säger jag. Viva la mojo, pinstripes, och må ni sörja som en tant som just tappat sin keps när ert wildcard går er förlorat!

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , ,

11 kommentarer:

Drottningen sa...

du är ju cp, då får du göra vad du vill, på fanskapet bara

Joshua_Tree sa...

Jag förstår dina aversioner. Jag blir lika grinig på hockeyokunniga svenskars vurmande för New York Rangers. Särskilt som jag själv är ett Buffalo-fan. Statuera ett exempel - knacka kärringen.

Tanja Suhinina sa...

Alltså, du får spöa gamla tanter allt du vill, men... förort? Gärdet? Menar du Gärdet-Gärdet? Funkis-Gärdet? Vid filmhuset-Gärdet?
/Förvirrad

Freddi W sa...

drottningen: Ellerhur! Om inte annat kunde jag utmana henne om vem av oss som ska få sitta på handikapplatsen.

joshua_tree: En ringa misshandel för mig, ett stort statement för alla som inte håller på lag från New York.

tanja: Ja, Gärdet. Gärdet-Gärdet. Funkis-Gärdet. Vid filmhuset-Gärdet. Jag brukade säga att jag bor i stan, men mina vänner A (Öfre) och C (Gamla stan) har gjort klart för mig att Gärdet ligger "långt ut", är landsbygd eller i bästa fall förort. "Måste vi åka ut till dig?" brukar de säga.

Zildjian sa...

Helt rätt, Yankees-vurmande skolen beivras å det starkaste varen helst det finnes.
Go Whitesox btw.

Tanja Suhinina sa...

Jag tycker att "måste vi åka dit?" är en rimlig fråga. Vadå åka, Gärdet ligger ju på gångavstånd från allt =)

Ms P Go Lightly sa...

men vi är ju snälla och umgås med dig ändå,trots att du bor där. man skulle kunna kalla oss öppensinnade.
A på Öfvre

Freddi W sa...

Jag vet att det här har diskuterats i Östermalmsnytt och det som en direkt följd på fejden om vilka gator som egentligen ligger på övre, men visst borde det stavas "öfre" snarare än "öfvre"?

Disorienteer sa...

Vänta nu - ni skojar alltså inte? Det finns svenskar som inte bara känna till baseboll utan tycker faktiskt om den, och t.o.m. har egna favoritlag? Jösses.

Jag är född och uppväxt i USA och bryr sig inte ett dugg om spelet. Ser basebollsmatcher främst som långtråkiga tillfällen att dricka öl och sola mig om jag tvingas följa med.

Disorienteer

P.S. Helt rätt förresten att spöa tanten. Everyone knows the Yankees bite.

Freddi W sa...

Jag skojar inte. Minst ett par nätter i veckan sitter jag uppe för att kunna titta på direktsända matcher.

And yeah The Yankees bite! De förlorade i dag igen och nu börjar de tappa greppet om slutspelsplatsen... Tihi!

Anonym sa...

vem bryr sig , inte jag iaf och kom ihåg behandla folk så som du själv inte vill bli behandlad.