2007-07-29

Grattis på skattefridagen, medborgare!

En normalinkomsttagare betalar 57 procent av sin lönekostnad i skatt. Översatt i kalendertid innebär det att årets 209 första dagar går åt till skatt, vilket innebär att vi i dag kan fira skattefridag och börja behålla de pengar vi tjänar under resten av året.

Grattis, alla medborgare! Njut av friheten, uppmärksamma gärna att skattefridagen i år infaller tio dagar tidigare än förra året och stärk er själva för att från och med den 1 januari 2008 ge staten drygt 200 arbetsdagar till.

Intressant?
Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

Syrran sa...

Neeeeej!

Du vet att man kan komma undan som liberal om man använder stora ord (man inte förstår haha) som "frihet". Men inte (jag repeterar INTE) om man hemfaller åt surmagad skattebetalarnas-förening-retorik.

Då är det kört. Då bor du snart i Täby, är plågsamt hetero, kör ungarna till hockeyn i en SUV, spelar golf och byter söta dialekten mot ngt hemskt.. Okej?

Freddi W sa...

Ouch, nu lyckades du skrämma mig! Finns det ingen kompromiss?

Jag kan tänka mig en bostadsrätt i innerstan, en bicurious partner, vin för 150 kronor flaskan, sängkläder från Marimekko och på sin höjd en liten sportbil. Dialekten bevarad.

En grej jag skulle gilla är offensiv skatteargumentation från vänstern. "Ja, vi betalar 57 procent i skatt och det gör vi för att vi tycker att det är bra att vi gör det." Som det är nu blir det oftare lite försiktigt med inslag av att vissa skatter göms/glöms bort.

O sa...

Jag är väldigt stolt över all skatt jag betalar :)
Så länge pengarna går till bra saker, t.ex andra människors lycka, så är det helt fine.

Jonte sa...

Äntligen tror jag mig förstå vänsterns vurmande för höga skatter. Jag vill fan inte bo i Täby, köra SUV och spela golf. Om sänkta skatter leder dithän är jag beredd att tänka om radikalt! Trivs allt för bra med SL-kort och outnyttjat grönt kort i Vasastan.