2007-06-03

Sverige är fantastiskt fånigt

Det svenska spelmonopolets officiella syfte är att värna folkhälsan och idrottsrörelsen, men som alla vet handlar det egentligen om ett sätt att bloddopa statskassan och göra det möjligt för socialdemokraterna och SSU att försörja stora delar av sina rörelser med lotteriförsäljning. Det finns många som motsätter sig monopol, speciellt förljugna sådana, och i april diskuterades spelmonopolets vara och icke vara i riksdagen.

Monopolmotståndaren Camilla Lindberg (fp) bar då en röd tröja med spelbolaget Ladbrokes logotyp på. De monopolkramande sossarna såg tröjan som en medveten provokation och bad talmannen vidta åtgärder. Britt Bohlin Olsson (s) uttrycker också en önskan att någon förfördelad idrottsförening ska polisanmäla Lindberg.

Så mycket löjligare blir det inte. Eller jo, det blir det ju faktiskt:

Gruppledarna samlades senare för att
förbjuda politiska manifestationer i kammaren och ibland känns det som att de skattepengar som går till riksdagen, dess ledamöter och allt relaterat, är de sämst spenderade skattepengarna av dem alla.

Än värre blir det när Bohlin Olsson börjar insinuera. Från Resumé:

"– Man kan också fundera på om Lindberg fått något mer än T-shirten från Ladbrokes.

Menar du att hon tagit emot mutor, en oerhört allvarlig anklagelse?

– Jag säger inte att hon tagit emot en muta, men man måste ställa sig frågan."

Själv funderar jag på om Bohlin Olsson injicerat narkotika, förgripit sig på utvecklingsstörda barn och undanhållit tre miljarder kronor i skatt. Jag säger inte att hon har gjort det, men man måste ställa sig frågan. Den som inte vill gå fullt så långt kan nöja sig med att konstatera att Bohlin Olssons parti och ungdomsförbund tar emot stora mutor från spelmonopolet. Årligen. Om Lindberg så vore fett heltidsavlönad av Ladbrokes, vore det inte mer än rättvist.

Via: Federley. Intressant?
Andra bloggar om: , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

En bättre rubrik vore: Sverige är fantastiskt sossigt.

I övrigt delar jag naturligtvis analysen. Det är dags att åderlåta den feta ko som är socialdemokrati.

Anonym sa...

Hur exakt funkar det här med att socialdemokraterna och SSU får $$$ från spelmonopolet? Utveckla! Jag är inte superinsatt men ändå riktigt beredd på att svälja DEN sanningen med hull och hår, till skillnad från Bloggggggelito.

Förresten: om man nu inte ska insinuera saker skulle man kanske också kunna "nöja sig med att konsatera" att moderaterna ju fick 30 milj i annonyma bidrag inför valet 2006(enligt TV4 nyhterna). Det glömde du att nämna när du ändå var inne på ämnet $$$ och politik. Men det är okej. Vi påminner dig.

Emil sa...

Öh vilken värld lever du i f.f.? Se http://www.alotterierna.se/om_oss.htm för all info du behöver om lotterier och sossar.

Och kom inte dragandes med det där tramset om att moderaterna fick anonyma bidrag från privatpersoner på i snitt 1750 SEK/pers. Vi kan om och om igen påminna om de 110 miljoner SEK om året som SAP får av LO varje år...

Ursäkta tonen men ibland blir jag lätt irriterad av hur ignoranta/hjärntvättade vissa sossar verkar vara...

Fredrik Westerlund sa...

f.f:

Det funkar som så att bland dem som inom monopolets ramar tillåts arrangera spel, finns A-lotterierna, som om du ser om du följer länken ägs av just SSU och SAP.

SSU:s omsättning består till 76 % av pengar från A-lotterierna. Motsvarande siffra för SAP är 29 %.

Att jag inte gick in på hur moderaternas finansiering ser ut beror helt enkelt på att det vore irrelevant i en text om spelmonopolet. Detsamma gäller de betydligt högre summorna SAP får av LO, trots att det saknar tillräckligt stöd bland medlemmarna.

kazarnowicz sa...

Freddi: Mycket roligt och mitt i prick. Jag kryssar ditt namn på riksdagslistan i vilket val som helst :-)

Fredrik Westerlund sa...

micke: Tack tack! Synd bara att det skenbara personvalet är så konstruerat att det inte skulle räcka hela vägen in i riksdagen ^^