2007-03-23

Några förtydliganden

"Homoäktenskap"
På Svenska Dagbladet, med flera tidningar, kissar heterosexuella journalister ner sig av lycka när de får skriva "homoäktenskap" eller - ännu hellre! - vad som helst som börjar med "homosex-". Det som SvD kallar "homoäktenskap" är dock ett "könsneutralt äktenskap" (eller varför inte bara "äktenskap"?) som kan ingås av långt många fler än de som ser sig som homosexuella. Bisexuella kvinnor inryms i den kommande äktenskapsbalken. Det gör även två män som lever tillsammans även om de identifierar sig själva som heterosexuella.

"Arbetslösa tvingas flytta"
När Sveriges Television i morse talade om att "Arbetslösa tvingas flytta" var det om inte en ren lögn, så åtminstone en kraftigt förenklad sanning. Arbetslösa kan, lika lite som några andra, tvingas flytta. Däremot innebär förslaget att de som lever på a-kassa kan förlora sin rätt att försörjas av andra om de inte söker sig till tillgängliga jobb på annan ort. Att det är ett dumt förslag, bland annat för att det inte skapar nya arbetstillfällen, är inte anledning att beskriva det ännu dummare.

"Rovdjurstäta områden"
När jägare pratar om "rovdjurstäta områden" handlar det egentligen om "de regioner som ännu inte är helt och hållet tömda på rovdjur" eller "area där det finns en varg, en björn, ett lodjur eller en järv". På Sveriges vidsträckta yta finns det nämligen inte mer än 150 vargar, 2.000 björnar, 1.500 lodjur och 400 järvar så särkskilt "rovdjurstätt" blir det inte ens om vi samlar dem alla på min pappas fastighet.

Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

Wille sa...

Tänk vad glada de skulle bli om de fick skriva "Homosexchock!"..

Jonte sa...

Nu tänker du nog på kvällstidningarna. De är så sopiga att de t o m skulle kunna kissa ner sig av få skriva
"heterosexchock". En chock, är en chock, är en kvällstidningschock!