2007-02-25

Öga för öga, mandat för foster

Biskopen i den katolska kyrkan Anders Arborelius och pingströrelsens posterboy Sten-Gunnar Hedin hotar att tvinga bort alliansen från makten om de inte stoppar förslaget om att inte bara svenska medborgare ska kunna göra abort i Sverige. Måltavlan är Göran Hägglund som

"borde tänka på att kd:s huvudsakliga väljarbas är kristen och att partiet balanserar på fyraprocentsspärren. Åker kd ur riksdagen kan alliansen inte bilda regering efter valet 2010. Det kan vi kristna tvingas att aktivt medverka till. Vi vädjar till regeringen att inte pressa oss till detta."

Hur Biskop Brysk och Pastor Pingst tänker sig att de få gehör för sin kvinnofientliga stenålderspolitik när de "tvingats att aktivt medverka till" att deras kvinnofientliga stenåldersparti förlorat sina sista mandat är inte helt tydligt i artikeln, men det är alltid trevligt att börja en stillsam söndag med att titta på några som glatt sågar ner den enda gren de har att sitta på. Vad tänkte de att alternativet till kd vore om de skulle söka sitt stöd annorstädes?

Andra bloggar om: , , , ,

6 kommentarer:

Mickey J Barczyk sa...

Hah! Skitbra rubrik!

malte sa...

sd väl?

victor sa...

sd indeed. katolskt kvinnohat förnekar sig inte. we shall see.

Freddi W sa...

Ja, så klart...

Björn sa...

Men vill SD ha papister, som förmodligen är utlänningar, som stöd? Besegrar inte det lite av syftet med ett parti som SD?

Alexander sa...

Bra rubrik indeed. Men ibland blir jag lite trött på slarviga foormuleringar, eller i alla fall formuleringar jag inte förstår. Innebär abortmotstånd automatiskt kvinnohat eller har jag missat något annat?