2006-11-30

Marxist! Marxist! Marxist!

Det börjar med att Erik Almqvist (sd) i Sydsvenskan får frågan om det är lämpligt att personer från ett invandrarfientligt parti nu dömer invandrare och svarar att han är mer tveksam till hur vänster- och miljöpartister kan döma. Det fortsätter med att Anders Wallner (mp) bloggar om hur han ser på sverigedemokrater som nämndemän i migrationsmål och debatt utrbyter i kommentarerna.

Almqvist kräver att Wallner ska belägga sina påståenden med källor, Wallner kontrar med att han ska göra det först när sverigedemokraterna presenterar källor till den berömda lögnen om att en miljon muslimer lever på bidrag, en annan läsare hjälper Wallner med forskning som styrker Wallners resonemang och Almqvist avfärdar källan.

Debatten flyttar sedan till Almqvist blogg, där ett genmäle publiceras och det är nu det blir riktigt roligt. Almqvist anser att Jerzy Sarnecki använder marxistisk teori, att samme Sarnecki anlitar den marxistiske professorn Christian Diesen samt att universitetsvärldens tankevärld är marxistisk.

Åter till Wallner:

Kolla gärna in det marxistiska radioprogrammet Kalibers granskning Olikhet inför lagen där de går igenom alla domar från 2001 som rör grov rattfylla. Eller den marxistiska artikeln Fördomar finns även i rättsalarna på det marxistiska Brottsförebyggande rådets hemsida. Eller det marxistiska institutets SIFOs marxistiska mätning som publicerades av den marxistiska ICA-kuriren - Sviktande tro på rättssystemet (om vad "folket" tror och tycker).

Jag skrattar ihjäl mig och Wallner vinner när Almqvist är långt ifrån lika vass i det hittills sista inlägget i en debatt jag hoppas fortsätter.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Chrille sa...

Tycker debatten illustrerar problemet med att partier stiftar lagar och partimedlemmar dömer. Skilj partierna från den dömande makten, Sverige är genompolitiserat nog utan den biten. Den som sitter till doms skall inte sitta där som politiskt tillsatt utan som den åtalades "like".

Anders Wallner sa...

En debatt du hoppas fortsätter? Hmm...vet inte om jag håller med.

Däremot håller jag med om att skilja nämndemannaskapet från partierna.

Freddi W sa...

Min förhoppning om fortsättning baserades uteslutande på att du är så roligt vass när du sätter den sidan till.