2006-09-20

Årets roligaste valkampanj

Det verkar som om socialdemokraterna har ägnat sig åt valfusk den här gången också (två sossar dömdes för valfusk 2002), men det finns tack och lov exempel på positiv eller till och med rolig kampanj också.

I årets valrörelse gillade jag miljöpartiets paroll "Gladast parti vinner", men den allra roligaste kampanjen såg dagens ljus efter själva valet:

Moderata ungdomsförbundet (Muf) skänker 500.000 (!) överblivna knappar med trycket "Jag vill också byta statsminister" till förlorarna i socialdemokraterna.

- Vi budade över kampanjen nu i eftermiddags. De är adresserade till Marita Ulvskog på Sveavägen 68, säger Johan Forssell, ordförande för muf och nybliven riksdagsman till Dagens Media.
Jag säger *ÖPÖ ÖPÖ ÖPÖ* och minns valet 1994. Då hade SSU gjort knappar med Carl Bildts ansikte och texten "Game Over", varpå Muf tillverkade ett litet klistermärke med texten "Replay" att sätta över den ursprungliga texten.

Andra bloggar om:
, , , ,

2 kommentarer:

Shan sa...

Du kan ge dig på att det kommer nån liten tomte som bara uppskattar humor som inte kommer från onda människor.

Per Hagwall sa...

Nå, MUF tryckte upp en halv miljon knappar, men de hade en strykande åtgång så det är bara några tusen som är kvar, men det räcker nog till alla SSU:are ändå...