2006-09-09

För dig som älskar hästar! (Och är tjej.)

Efter uppgörelsen med Libero (del I, II, III) är det dags för nästa: Pollux hästbokklubb!

Den broschyr som Pollux skickar ut för att marknadsföra sin bokklubb lyder som följer (om en rensar bort en massa ovidkommande trams):

Det bästa du kan ge din dotter... Jag är själv hästtjej... Erbjuder dig och din dotter... Om din dotter... Det här kommer din dotter att jubla över... Hästtokiga tjejer... Alla tjejers hästbokklubb... Då får din flicka... Alla hästtjejers drömklubb...
Hästar, böcker om hästar, tidningar om hästar och prylar som "hästiga brevpapper", "tuffa borstar" eller "roliga pennor" är något som bara en tjej kan tänkas vara intresserad av? Alla killar som rider då, vad är de intresserade av? Ishockey? Bilar? Vapen? Pollux hästbokklubb svarar:
Pollux Hästbokklubb har funnits på marknaden sedan 1990 och har 99,8 % flickor som medlemmar.
(Whoa! Till de 0,2 % pojkar som gått med i Pollux trots texten ovan: Jag älskar er!)
Böckerna passar att läsas av både flickor och pojkar, men en stor del av prylarna i paketen vänder sig till flickor. Givetvis får pojkar vara med i klubben, men vi vill inte att vår reklam ska misstolkas så att man tror att det är en klubb som riktar sig till pojkar. Vi har valt att göra Pollux till en flick-klubb eftersom det är en mycket stor andel flickor i åldern 6-13 år som är hästintresserade, men som sagt, pojkar är också hjärtligt välkomna i klubben. Vi vill dock att det klart ska framgå att en del av innehållet i paketen främst riktar sig till flickor, så att pojkarna och deras föräldrar inte ska känna sig lurade när de går med i klubben.
Ah, den gamla hederliga missuppfattningen om att alla pojkar gillar svarta gevär och alla flickor gillar rosa dammsugare! Eller? Det visar sig att en av de "klubbprylar" som Pollux skickar ut är en blå (!) hovkrats. Ett redskap för att göra rent en hästs hovar är alltså något som "vänder sig till flickor". Frågan är då vad pojkar som rider gör rent sina hästars hovar med - en monstertruck?

Andra klubbprylar är Pollux hästrasbok och Pollux stora, fina hästrasaffisch. Det känns långt ifrån självklart att "pojkarna och deras föräldrar" skulle "känna sig lurade" när förteckningar över världens hästraser damp ner i brevlådan. Då ligger det närmare till hands att en liten rättshaverist som jag anmäler Pollux till Näringslivets Etiska Råd mot Könsdiskriminerande reklam. Ja, så får det bli.

Andra bloggar om:
, , , ,

9 kommentarer:

Magnus sa...

Right on!

Jag minns att min far fick brev från dem när jag var liten: "Bli en Polluxtjej du också!" Det väckte viss munterhet i hushållet.

(F.ö. blev han aldrig nån Polluxtjej.)

Norma sa...

Did I ever tell you that you're my heeeero?

victor sa...

åh jag gillar dig när du är sådär härligt outtröttlig.

Maria sa...

Wohoo! Ännu en blogg för mig att följa... ;) Gillar det du skriver.

Freddi Westerlund sa...

Tack så mycket alla!

Anonym sa...

Konstigt nog var ju skrapan blå,det vet ju alla att det är pojkar som gillar blått och alla flickor vill ha rosa.

Kato sa...

När jag red, på den gamla goda tiden hade alla pojkarna i stallet såna där små uppdragningsbara monstertruckar från brio! de körde den baklänges genom stallgången till hästarnas stora beundran, för att sedan kliva in och blixtsnabbt rengöra allt som behövde rengöras! som MACH 3!

för oss flickor tog det alltid mycket längre tid, men det var ju för att vi tycker om att mysa och kramas med djuren. såklart.

Anonym sa...

Hej

jag ska börja rida snart .... men kommer många killar att reta mig-.- ...


ps. älskar djur

Fredrik Westerlund sa...

Det är jättekul att rida, så gör det och var stolt.