2006-08-21

Regnbågsvalet

Regnbågsvalet är avslutat, rösterna färdigräknade och sett till gammal, tråkig blockpolitik vann de borgerliga: m + fp + c = 45,2 % medan s + v + mp = 38,6 %. Kristdemokraterna får ingen plats i en rosa riksdag och det gör inte junilistan heller. Både piratpartiet och feministiskt initiativ klockar in på 6,1 %.

Nu är ett val i vilket drygt en femtedel av de som loggade in på Qruiser mellan klockan 8 och 20 igår alls ingen perfekt fingervisning av hur HBT-samhället röstar - män, bögar och stockholmare är överrepresenterade - men i jämförelse med andra opinionsundersökningar finns det ändå tendenser att spåra. Folkpartiet, vänsterpartiet, miljöpartiet, feministiskt initiativ och piratpartiet ligger alla bättre till hos de queera. Moderaterna, socialdemokraterna, centerpartiet och kristdemokraterna är impopulära.

Inga överraskningar, med andra ord. Partier som fp och mp är välkända för en HBT-vänlig politik. Samtidigt har socialdemokraterna tröttat ut alla inklusive Liza Marklund och kristdemokraterna totalt tappat greppet om verkligheten. Noterbart är att sverigedemokraterna fick 0,9 %. Det finns uppenbarligen på vissa håll en internaliserad homofobi så stark att den övergått i självhat.

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Miriam Karlsson sa...

Pink economy är uppenbarligen, av någon anledning, inte något att räkna med i SVerige. Det kanske är ett alltför litet och homogent (!) land.

Freddi Westerlund sa...

LOL!