2006-08-15

Råder oordning när lik skändas?

En kyrkvaktmästare har haft sex med ett lik och sitter nu häktad för detta. Mannen är antagligen bördig från Halland, men då den ena tidningen skriver om "Mellansverige" och den andra tidningens löpsedel lyder "KYRKVAKTMÄSTARE avslöjad - hade SAMLAG MED DÖD I KISTA", är det rimligt att anta att det hela hände i en telekom- och IT-dominerad förort norr om Stockholm. (Förlåt.)

Enligt
en artikel i Expressen riskerar mannen böter eller fängelse i upp till två år, detta för brott mot griftefriden. Den som har följt debatten om indraget serveringstillstånd på queerklubbar förstår dock omedelbart att konsekvenserna kan bli mycket större än så. Om det som i alkohollagen avses med "oordning" anses råda när någon har utmanande kläder eller -gud förbjude!- bar överkropp, torde "oordning" kunna anses råda även när någon super sig full, öppnar en kista och förgriper sig sexuellt på ett lik. Svenska kyrkan kan därför förlora sitt utskänkningstillstånd varpå nattvarden stryks från högmässomenyn.

Sten Levander, professor i psykiatri, påpekar att
"Nekrofiler är socialt inkompetenta" - något som kan te sig irrelevant då people skills aldrig varit en nödvändig kvalifikation för den som önskar älska med döda. Tomas Skoglund, journalist, skriver i samma artikel att "En vaktmästare som arbetar på en kyrkogård är att jämföra med en pedofil på dagis" och det kan därför vara på plats med ytterligare ett påpekande: Alla vaktmästare är inte nekrofiler.

EDIT: Artikeln i Expressen har rättats och meningen lyder nu "En nekrofil som arbetar på en kyrkogård är att jämföra med en pedofil på dagis."

Andra bloggar om:
, , ,

3 kommentarer:

Shan sa...

eleven!

Jag har alltid misstänkt att vaktmästare är skumma.

Cicci sa...

lol! bästa nyheten idag!!

Mattias sa...

people skills, haha... HAHAHA!
iih, roligt. :)