2006-08-24

Fetischister får festa

Jag har tidigare ondgjort mig över att serveringstillståndet kan dras in om utmanande klädsel, bara överkroppar och lite ekivokt beteende förekommer på en klubb. Senare skojade jag om att det borde gälla i kyrkan också. Nu verkar det dock äntligen som att en berusad sol är på väg att stiga över HBT-scenens horisont.

I dagens DN (pappersupplagan, jag hittar ingenting om det på nätet) berättar socialborgarrådet Margareta Olofsson (v) att vänsterpartiet, miljöpartiet och socialdemokraterna författat en skrivelse som både folkpartiet och moderaterna anslutit sig till - en enighet sällan skådad i stadshuset. I skrivelsen anmodas Stockholms stads socialrotel (jfr Miami Vice) att utreda möjligheterna för serveringstillstånd för de föreningar som driver fetisch-, lack- och läderklubbar.

"Detta slags sammanhang må präglas av lössläppthet men inte av onykterhet", heter det. "Om än klädsel och aktiviteter på festerna går lite utöver det vanliga, borde alkohollagens krav utan svårigheter kunna uppfyllas", står det att läsa i den anmodan som alltså stöds av alla partier utom kristdemokraterna.

Åh, som jag älskar när oordning råder och såväl klädsel som aktiviteter går lite utöver det vanliga, i sammanhang som präglas av lössläppthet!

Andra bloggar om:
, , , ,

3 kommentarer:

Shan sa...

Jag tycker fortfarande att det är underligt att det är så jäkla viktigt att få vara full när man smiskar varann, men jag menar, each to their own. Däremot kanske jag skulle ta och skriva en blogg om klädkoder och sånt. Hm.

Anders Wallner sa...

Blocköverskridande politik, jag gillar´t.

anakata sa...

Problemet är väl att de, likt alla andra klubbar, är helt beroende av alkoholförsäljningen för att finansiera verksamheten.