2006-07-18

Semesterblogg #6: Kvinnogöra

Min pappa har prostatacancer och går på daglig behandling 40 mil från hemmet. Själva behandlingen tar 15 minuter per dag, så han har en del tid att slå ihjäl och det gör han i sjukhusets arbetsterapi, som han på senare tid fått ta över ansvaret för.

De andra prostatacancergubbarna vill bara göra knivar - allt annat är kvinnogöra. Pappa är duktig, jätteduktig, på att göra knivar och han låter gubbarna göra några knivar innan han försöker övertyga dem om att även de andra aktiviteterna är roliga och givande. Till slut får han alla gubbar att färga mönster på sidensjalar och brodera på handdukar, och då är min pappa nöjd när behandlingen är klar och han får åka hem till den lilla byn i fjällen igen.

När han kom hem fick jag en svartvit sidensjal och en handduk med mitt namn påbroderat. I regnbågsfärgade bokstäver. Jag är ett stolt barn till heterosexuella föräldrar.

Andra bloggar om:
, , , ,

7 kommentarer:

Flaxtrasan sa...

Det där var tamigfan det mest rörande jag läst sedan jag blev konfirmerad. Och jag blev inte ens konfirmerad. Snacka om rörande.

pink shock sa...

nåe! <3 birger

Cicci sa...

dina föräldrar är det enda skälet till att jag någonsin skulle vilja gifta mig.

Anders Wallner sa...

Jag är ett stolt barn till heterosexuella föräldrar. It's spreading! =)

Freddi Westerlund sa...

Anders: Du har alltid varit en förebild på området.

Malin sa...

Var det han som inspirerade mig till mitt yrkesval???

Freddi Westerlund sa...

Det kan det ha varit, utan att du visste om det. Han eller mitt funktionshinder.