2006-07-16

Semesterblogg #5: Motivation

Jag har svårt för motivationsföreläsare. Visst, de kommer med ett och annat klokt ord eller användbar tankefigur, men på de stora hela uttrycker de sig på ett sätt som jag bara inte kan ta till mig. De säger alltid saker som "jag ska ge dig en fantastisk övning för att komma till rätta med dålig självkänsla" eller "nu ska jag lära dig en underbar metod för att hantera stress".

Dessutom citerar de alltid Jerzy Einhorn och Kay Pollak.

Den senare åkallas oftast för sin både fantastiska och underbara modell för att handskas med besvärliga människor: Tänk dig att alla andra människor är utsända för dig att öva på!

Nämn Einhorn eller Pollak för en motivationsföreläsningsåhörare och du kommer att mötas av ett leende och en varm suck, i många fall kryddad med en glasartad blick och ett lätt lutat huvud. För Pollaks "utsänd att öva på"-idé på tal och hon, för det är framför allt kvinnoidentifierade som älskar de fantastiska och underbara Einhorn och Pollak, kommer att kissa på sig av glädje inför de stora tänkarnas stora tankar om livet, människan och motivationen.

Själv står jag bara inte ut, men jag antar att Kay Pollak är utsänd för mig att öva på.

Andra bloggar om:
, , , ,

2 kommentarer:

Anders Wallner sa...

Jag kan motivera dig - Kedjebrev!

Freddi Westerlund sa...

Meh! Det vet du väl, att jag inte tycker om sådana där?