2006-05-21

What's yr take on damhockey?

I delar av landet finns/fanns det ett uttryck för en situation i vilken det pratas mycket och ageras lite: Mycket snack och lite verkstad. Där jag är uppvuxen sade vi istället Mycket snack och lite hockey.

Jag är därför mycket lycklig över att jag kan meddela att jag ikväll blivit upphånglad av en svettig och i full utrustning klädd hockeydam. Det, mina vänner, är, till skillnad från det mesta jag annars företar mig, något att skriva hem om. (När klockan är något annat än 04:28 kan vi diskutera om bisatserna och kommateringen i föregående mening är korrekt svenska.)

Dessutom är jag glad för att Finland vann Eurovisionsschlagerfestivalen. Jag är alls inte förtjust i Carola och jag var tämligen överygad om att de märkliga monstrens enkla refräng skulle plocka hem förstaplatsen. Jag kan därför skratta hela vägen till spelbutiken, där de femtio kronor jag satsat till tolv gånger pengarna nu är hela sex hundralappar. Lite ledsen är jag dock när jag tänker på att uttryck som när helvetet fryser till is och när grisar flyger, förlorat synonymen när Finland vinner melodifestivalen.

2 kommentarer:

Emma sa...

Minsann, nu har mina ofrivilliga stalkerreflexer informerat mig om ännu ett Wotever-hångel. Va fint!

Freddi Westerlund sa...

^__^