2006-05-04

Vidtagna åtgärder

Okej, det går dåligt för mig just nu. Jag pendlar mellan Brokeback Mountain* och Linda Bengtzing**, och jag har med anledning av detta vidtagit två åtgärder.

Den första, en permanent liten åtgärd, är att jag tagit bort de så kallade personpresentationerna eftersom de inte fungerade som jag först tänkte mig. Särskilt inte just nu.

Den andra, en temporär stor åtgärd, är att jag för en tid överlåter min blogg till någon annan.

Orsaken är att jag, om jag får hållas, ser en risk att jag återgår till att skriva den bittra och misärromantiska blogg jag skrev för fem år sedan och det vill jag, för min egen och andras skull, absolut inte göra.

Föregående inlägg är ett uppenbart exempel på att det är på väg att hända, men jag låter bli att radera det eftersom det håller så hög estradpoesi-på-öppen-scen-i-en-källare-på-Söder-kvalitet.


Istället låter jag någon annan ta över. Efter förhandlingar har valet fallit på en person som känner mig sedan mer än tio år. Denna person kan mitt tänk, vet hur jag resonerar politiskt, har koll på vad jag gillar, kan imitera mig och kan replikera mina populärkulturella referenser. Jag hoppas därför att skillnaden ska bli så liten att det knappt ens märks.

Personen i fråga har fått mitt användarnamn och mitt lösenord samt några instruktioner: Alla inlägg ska skrivas i Tiny Verdana, de ska undertecknas med "/T.f. Dyslesbisk-skribent", signaturen ska vara en länk tillbaka till den här posten, aktiviteten ska vara densamma som min och all text ska i möjligaste mån skrivas som om det vore jag som skrev den.

Jag å min sida ska SMS:a ämnen jag vill se i min blogg, länkar till andra bloggar som bör kommenteras och händelser i mitt liv som jag nog hade tagit upp om jag bloggade själv.

Jag meddelar när jag känner mig mogen att återta kontrollen över min blogg. Tills vidare ser jag fram emot att bara läsa den.

____________________
* It was a friendship that became a secret / There are places we can't return / There are lies we have to tell / There are truths we can't deny
** Jag kan klara mig själv / gå ut varje kväll / [...] / Jag har allt jag vill ha / som jag sa / när du ringde idag / Jag ljuger så bra

3 kommentarer:

Linnah sa...

Ironiskt. Jag läste ditt inlägg och blev genast inspirerad att lyssna på Jag ljuger så bra. Vilken var första låten som dyker upp på WMP?! Jo just det. Det måste vara en mening med det här.

Fortsätt skriva ffs, bitterhet är den bästa inspirationen. Aldrig skriver man så bra som då.

Leo sa...

Jag måste säga att jag faktiskt inte märker så stor skillnad på bloggen före och efter att du lämnade över den.

Hur känns det att få läsa sin egen blogg? Det skulle jag också vilja uppleva någon gång. (Om det känns jobbigt att svara själv kan du ju be någon annan.)

Freddi Westerlund sa...

Jag tycker att det är jättekul och jag märker inte heller någon större skillnad (förutom att jag skrattar en del åt att min ersättare överdriver en del av mina drag).

Det är öht intressant hur lite personen bakom betyder jämfört med vad som skrivs.