2006-05-24

Det är skillnad på att ligga och gilla

Jag ligger inte med alla jag gillar och jag gillar inte alla jag ligger med. Det är något av ett motto för mig och jag börjar hoppas på att de politiska partierna börjar dra allt mer åt det hållet de också.

Vänsterpartiet och socialdemokraterna gillar varandra och ligger med varandra. Miljöpartiet är lite småförtjusta i (s) och de ligger med dem långt oftare än vad deras gillande egentligen tarvar. Samma (mp) tycker egentligen inte om (v), och ogillandet är ömsesidigt, men de ligger med varandra ändå - mest bara för att (s) kräver en trekant för att kunna prestera.

Allt det dock bara bakom stängda sovrumsdörrar. I det offentliga är det ett enda parti, det mäktiga (s), som masturberar i ensam majestät.

På den andra sidan av sängen råder en liknande situation. Moderaterna intar en dominant position och tvingar folkpartiet och centerpartiet att ligga med de kristdemokrater de alls inte gillar, allt för att utåt projicera bilden av en fungerande ormgrop som tillfredsställer alla.

Blockpolitken är död, men gammal kärlek rostar långsamt. För oss (få?) folkpartister som tröttnat på socialdemokratiska minoritetsregeringar och gärna ser en uppluckring av de vattentäta skott som hittills skiljt de två sidorna åt, står hoppet till det enda parti som inte identifierar sig som vänster eller höger: (mp).

Maria Wetterstrand verkar svårflirtad, men Peter Eriksson börjar bli lätt på foten. Under
gårdagens pressträff trevade han lite åt fröken högers håll: "Miljöpartiet har aldrig tyckt att den här skarpa blockgränsen varit bra för Sverige. Det vore bra om vi kunde bryta blocktänkandet", sa Eriksson och fortsatte med "att bryta de senaste mandatperiodernas linje av socialdemokratiska minoritetsregeringar" som den viktigaste punkten.

Ekvationen (mp) + (fp) skulle kunna vara sann om det blott gällde en träff på tu, men de båda behöver minst en partner med sig ur sina tidigare relationer. Dock vill (fp) ogärna ligga med (s), och (mp) vill inte ligga med (m). Det är här mottot kommer in i bilden - en behöver inte ligga med alla en gillar och en behöver inte gilla alla en ligger med.

Tanken på att det ska finnas kärlek i varje sexakt är lika ålderdomlig som blockpolitiken. Släpp taget, knulla runt och se till att ha bra sex oavsett vem ni ligger med och oavsett om ni gillar dem eller inte! Ni gillar ju ändå inte alla ni ligger med i nuläget, så varför skulle det vara så viktigt efter valet?

Andra bloggar om: , ,

3 kommentarer:

Fredrik Lindholm sa...

"Ekvationen (mp) + (fp) skulle kunna vara sann om det blott gällde en träff på tu"

Och att det bara stannade vid en enkel träff. Blir det mer seriöst och att man börjar fråga sig hur huset skall lysas upp och hur det skall betalas, eller om huset överhuvudtaget skall vara upplyst - börjar det roliga.

David sa...

Det bästa i politikväg jag läst på ett bra tag, hurra!

Anonym sa...

Brilliant!