2006-04-19

Är blockpolitiken död?

Om blockpolitken inte är död borde den få aktiv dödshjälp snarast.

Johan Hellström (mp) skrev igår en läsvärd post som gav mig hopp om att de grå blocken inte är så hårt cementerade som det ibland verkar. Samme Hellström har tidigare skrivit om samarbete mellan folkpartiet och miljöpartiet och det är precis dit jag vill, till en mittenregering som utgår från en allians bestående av de två mest socialliberala partierna i riksdagen.

Det känns som om partierna glidit ifrån varandra sedan flirten på hösten 2003 och det känns som att det mest är folkpartiets fel, att det är (fp) som spårat ur och sprungit vilse, men jag hoppas att mitten kan bli mitten igen. Dock är det nog som Hellström säger, att det kanske är först i nästa eller där nästa val som det kan bli aktuellt.

Det vill säga när Birgitta Ohlsson leder ett miljömedvetet, feministiskt och djurrättsintresserat folkpartiet som miljöpartiet inte har några som helst problem att samarbeta med oavsett om frågorna gäller kämpande småföretagare, queerkids eller invandrare. Åh, vad jag längtar!

2 kommentarer:

Johan sa...

Wey!

Och kanske även centern fått lite grönt folk i ledningen då.

Ser fram emot den dag S+M får mindre än 50% tillsammans...

Anders Wallner sa...

Vi är många som längtar efter att LUF- och CUF-kidsen ska lyckas ta sig in i respektive moderparti och fixa lite. Vi gröna är ju redan inne i vårt.