2008-09-18

European Social Forum 2008

Just nu pågår i Malmö det av socialdemokrater, fackföreningar och skattebetalare finansierade European Social Forum 2008. Dit har stenkastarna bakom "tankesmedjan" Konflikt åkt för att göra knappar, klottra och snatta godis, men också för att lyssna på ett och annat spännande seminarium. Bland höjdpunkterna märks Freedom struggle is not terrorism, som handlar om hur "imperialister och sionister" utplånar "solidaritetsgrupper", samt Hidden powers and the global elite, som (surprise!) avslöjar att ett fåtal stora familjer (ja, de är judar) inte bara ligger bakom sprängningen av World Trade Center, utan dessutom sedan 100 år konspirerar för att med våld kontrollera hela världen.

Var och en blir salig på sin fason.

Intressant? Mer på Ledarbloggen.
Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det sista seminariet verker vara lajbans, kolla in länkarna som finns på sidan också. Känns skönt att man som skattebetalare ger dem möjlighet att få ut sitt viktiga budskap...(ironi, måste sägas då det alltid är nån som inte fattar det annars)

Job sa...

Förstår inte riktigt hur du kopplar ihop bilden på en person som står och väljer lösgodis med snatteri av detsamma... Om de snattade lösgodis, skulle de posta bilder av det på internet då?

Fredrik Westerlund sa...

andreas: De är riktiga tomtar, eller hur? Föreningen Fighters and Lovers som arrangerar det första seminariet är inte speciellt stabila de heller. De säljer tröjor med tryck som PFLP och Farc och skänker sedan pengarna till respektive organisation.

job: Det är satiriskt menat. Det är klart att de betalade för det där godiset, men som du ser på väskan kommer personen från planka.nu, en organisation som förespråkar att man snattar resor i kollektivtrafiken.

Anonym sa...

Vad gäller fighters and lovers så har de precis blivit dömda för att stött terror (DN/TTs reportage är skrivet av någon som inte kan danska btw)

Mer här http://politiken.dk/indland/article565913.ece

Tänkvärd dom som gott borde kunna problematiseras lite djupare än tramsdisskussionen om huruvida FARC är terrorister.

Fredrik Westerlund sa...

Ja! Även om jag kanske snarast sänkte nivån med mitt inlägg (jag skyller på att jag blev på så dåligt humör av att läsa programmet), skulle jag tycka att det vore befriande om diskussionen handlade om lite mer än terroriststatus.

Unknown sa...

Alltså, det ÄR ganska intressant att en del våld klassificeras som "terrorism" medan annat räknas som, typ, nödvändigt (exempelvis Israels i Gaza eller Jenin). Jag har ingen aning om kvaliteten på det aktuella seminariet, men jag tycker det är jävligt sorgligt att SvD:s ledarblogg i stället för att ta upp just den intressanta och viktiga diskussionen (som dessutom lär återkomma på fler seminarier på ESF) ägnar sig åt ren pajkastning. Dvs framställer det som att hela ESF handlar om konspirationsteoretiska tokigheter. Är det verkligen så här debattklimatet mellan höger-vänster ser ut?

Jag har bara varit i Israel och Palestina en gång. Jag träffade judar som var för och mot ockupation. Vissa förespråkade en delad stat, andra inte. Äsch, jag hade tänkt skriva längre men jag blev matt. Hur många seminarier fanns det på ESF förresten, det är väl hundratals eller ännu mer? Snälla, hjälp SvD att höja sin nivå, låt dem inte sänka din.