2008-04-26

btw

Lokaltidningarna i mina kvarter är alltid fascinerande läsning. Idag sportar de ett långt reportage om segregationen ... på Östermalm.

7 kommentarer:

Emma Brulin sa...

Du som kommer från landet borde ju vara van vid lokaltidningars intressanta och aktuella ariklar

cicci n sa...

östermalm kan väl iofs vara ganska segregerat, jag vet inte säkert men vad jag vet är att danderyd var stockholms mest segregerade förort när jag gick i skolan där, och mitt plugg en av de mest segregerade gymnasieskolorna i stockholms län med mer än 90% etniska svenskar som elever.

Fredrik Westerlund sa...

emma: Landet? Bastuträsk är en riktig storstad jämfört med Östermalm som det beskrivs i lokaltidningarna här :)

cicci: Ja, men nu handlade det om skillnaden mellan de väldigt välmående och de bara ganska välmående. Jag har svårt att se segregationen mellan den som har två miljoner på banken och den som bara har en. Sedan har vi ju Lappis, förstås, men att studenter inte är miljonärer är ju bara rimligt.

cicci n sa...

jaha, var det så tokigt de menade.
jag såg framför mig att de rapporterade om hur vita övre medelklassungdomar bildar gäng för att de har svårt med språket och hur östermalm fylls med etniska svenskar som vägrar integrera sig med resten av samhället och jobbar svart och våldtar nysvenskar i tessinparken.

Fredrik Westerlund sa...

Alltså, viss apartheid förekommer: De enda som våldtas i Tessinparken är kritvita tjejer och de våldtas av kritvita killar.

Anonym sa...

Jag gillade att som exempel på höginkomsttagare hade en civilingenjör och som exempel på låginkomsttagare några som studerade till just civilingenjörer... Som tur var verkade man inte reflektera särskilt mycket över detta.

Fredrik Westerlund sa...

Jättekul. Jätte-jättekul.