2006-08-03

Tema Pride: På låtsas och på riktigt

QX.se rapporterar om Del LaGrace Volcanos och Ulrika Dahls pågående femininitetsprojekt som ska leda fram till boken Femmes of Power: Exploring Queer Femininities, och det känns som ett av många tecken på att ett femmecommunity verkligen är på väg att etableras och ta plats. På riktigt.

flickafemmes, transfemmes, femmepojkar, lazy femmes, unreal girls, annoying femmes, bad girls o blyga femmes samlades i lekparken för klassfoto.

bland rosa flamingos o nyfikna besökare. strike a pose o vi gjorde det så välvilligt. femmecommunityt formeras. på lördag är det dags för femmeblocket att ta över på riktigt.

(Utdrag ur en flickafemmes dagbok.)

I en annan QX.se-artikel passar dock Ronny Larsson på att manifestera vad som verkligen är viktigt när han inleder med att slå fast att "Idag inleds alltså Pride 'på riktigt' genom att Pridepark öppnar sina portar för besökare."

Vad är det med det som är på riktigt, Ronny?
Schlagern? Försäljningen? Fyllan?

För mig
och många andra inleddes Pride i måndags när Pride House öppnade grinden och Tiina Rosenberg invigningstalade. Innan parken öppnade hade Pride House-programmet passerat 75 stycken seminarier, debatter, föreläsningar, workshops och uppträdanden.

Vad är det med det som inte är på riktigt, Ronny?
Politiken? Aktivismen? Kulturen?

Det kan jag säga dig, Ronny, att det är också på riktigt. Och viktigt. Det tycker i alla fall besökarna, arrangörerna och de engagerade människor som lagt mängder av ideela timmar på att skapa en fantastisk festival på Mariaskolans skolgård.

Att bara stå där, på gården, känns fantastiskt. På riktigt.


EDIT: Micke åsiktstorpederar: Dags att dö, QX.

Andra bloggar om:
, ,

2 kommentarer:

Fredrik Westerlund sa...

Jag tar mig friheten att länka dig från min post.

Anonym sa...

nåe tack för femme-credden