2008-09-15

Hjälpnitråkarihjälmigseminarium

Jag har suttit av många tråkiga föreläsningar och seminarier, men nu har jag hittat ett exemplar som nästan tog livet av mig redan vid annonseringen - Synovates och nyhetsmagasinet Fokus gemensamma och fantasifullt namngivna Mittemellanvalenseminarium!

Som om namnet inte vore nog har de mönstrat några av de blekaste tänkarna från respektive parti: Per Schlingmann (m), Marita Ulvskog (s), Jenny Lindahl Persson (v), Anders Flanking (c) och Agneta Börjesson (mp). Notera att folkpartiet och kristdemokraterna är så grå att de inte bjudits in att implodera ens i denna dystra skara.

Det är lite som en del amerikanska och australiensiska restaurangers erbjudanden av typen "om du kan äta upp den här gigantiska portionen behöver du inte betala för den", men här i meningen "om du kan hålla dig vaken under hela det här seminariet utan att tänka på att det kostar 495:- plus moms har du inte själv stått för biljetten".

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Emma Brulin sa...

Satte filen i halsen när jag såg annonseringen. Jag undrar varför de anordnar detta evenemang det kan ju inte vara av ekonomiska själ eftersom ingen kommer att vilja betala de drygt 500 kronorna för att komma dit. Det kan inte heller vara för den spännande politiska debatten.
Men som de kunniga säger alla PR är bra PR även om folk viker sig dubbelt av skratt när de läser om det!!

Freddi W sa...

Många är i och för sig vana att betala betydligt mer för dylika tillställningar, så jag tror ändå att det kommer folk. Dessutom kände jag mig lite väl hård när jag skrev (några av personerna är ganska intressanta), men det var ändå en alltför öppen dörr för att jag skulle kunna låta bli att sparka in den.

Anonym sa...

Avskaffa prästers pension = syndabockstänkande, sociala och hi skäl

Skrev arbetsmiljobrott (blogspot.com) grundlagen rätt religionsfientlig och man skulle införa offentligt religionsförbud (många goda argument)
Hur var det förr?
Företräda Gud och ens åsikter kommer från det högsta= rätt stor position (informationsfrihetslagen)
Ulvar i fårakläder står det ju också = hjälper dom?
Jag var svårt mobbad under grundskoletiden = det är en mentalitet av hysch, hysch och sopa problem under mattan (jfr arbetsbrottsundersökningar och alkoholism, hustrumisshandel och andra fega brott sas). Och dessa ska hjälpa...
Historiskt kan man ju öppna något gammal uppslagsverk och browsa gamla präster och deras insats= skit och skit igen
Skriver en bok och ger lite grann och diskussioner och webbdiskussioner etc
Bättre å lägga ner hela alltet
Och av ett tredje tungt skäl= varje samhälle behöver en syndabock (tänk i muslimska länder)
Med terror och annan “fara” som kan kanalisera vrede och egna känslor mot ett rättfärdigt ändamål.
Tungt och stort ansvar.