2008-02-04

Skillnaden på USA och Europa

Från ett svenskt eller till och med europeiskt perspektiv tycker många att det ter sig omöjligt med någonting annat än att demokraterna segrar i det amerikanska presidentvalet. Det är väl också därför våra tidningar (et tu, Fokus?) nöjer sig med att bevaka striden mellan Hillary Clinton och Barack Obama trots att USA:s nästa president troligen heter John McCain. Om detta har jag och andra ordat mycket, vilket visar sig vara snudd på överflödigt nu när jag funnit en mer stringent analys.

Det är
Newsweek som intervjuat republikanernas strateg Grover Norquist och när han får frågan "Europeans were shocked by George. W. Bush's re-election. What aren't they getting about America?" svarar han så här:

"They think the United States is Europe moved west. The United States is a distinct culture that decided to not be Europe. The Revolutionary War, the War of 1812, World War I and World War II were all wars to not be part of Europe. The cold war--not to be part of Europe. The whole country is filled with people who decided to not live in Europe. We had people who really wanted to live in Europe but didn't have the energy to go back. We call them Canadians."

Intressant? Mer hos
Billy McCormac.
Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

David sa...

Meeeh, nu är min uppfattning om svensk media begränsad till pappers-GP och internets-DN men jag tycker att bevakningen de senaste två veckorna har varit rättvis och balanserad. Men roligt citat och så.

Also, Ann Coulter endorses Clinton, lololololol

Freddi W sa...

Jo, lite bättre har det allt blivit. SvD har också ryckt upp sig.

Ida sa...

Jag bojkottar ju egentligen din nyliberala fascistblogg (RAAAA!), men för att citera Dorothy Snarker: "Whichever way you pull the lever, today will be a historic vote. Well, unless you’re voting for that other party. In which case, have fun choosing an old white guy."

Eftersom vi inte påverkas direkt av valresultatet, är det inte så intressant för svensk media att rapportera OMGOBJEKTIVTLOL. Är man intresserad av en sån rapportering så finns det amerikanska källor.

Sen verkar ju Norquist inte ha så stor koll på nånting.

tobbe sa...

Har en egen teori om varför amerikanerna röstar som dom gör.
1. Många av dom är idioter som är lätt att få att göra vad som helst. Bara du säger att man är kommunist om man inte gör det eller att det är antidemokratiskt.

2. Pengar styr usa och är det någon som föreslår ett krig som betyder pengar. Ja då nappar dom på det. plus att amerikaner gillar att skjuta omkring sig så det är ett plus också.

3. Dom smarta som inte är pengakåta eller ultrakonservativa är inte tillräckligt många för att en vettig människa ska kunna vinna valet. Därför så gäller det att dom får med den stora korkade massan.

4. Det finns bara två partier att välja på. Ett uselt och ett mindre uselt. Så vad fan ska folk rösta på.

Freddi W sa...

Tobbe:

Snälla, säg att du skojar! Annars kan du just ha bidragit med den mest fördomsfulla, ignoranta och fascistiska kommentaren i min bloggs historia. Och då har jag ändå sett en del.