2007-11-02

btw

För alla som redan tröttnat på att läsa min text i senaste numret av Liberal Debatt kan jag rekommendera senaste numret av Neo. Förutom ett ambitiöst försök att ta reda på varför den svenska medelklassen är västvärldens fattigaste och en hel bunt andra intressanta artiklar, finns där tre liberala ögonblick ingen hade tänkt på.

Jag har nedtecknat ett av dem, När rebellerna blev kapitalister (pdf), i vilket jag påpekar att det i indie-vänstern finns gott om entreprenörer som med en livskraftig företagaranda gör företagande rumsrent - eller till och med coolt - i kretsar som annars inte står Svenskt Näringsliv så särskilt nära.

De två andra ögonblicken, om när vampyrerna botade bögskräcken och om när diktatorn ville leka, får ni köpa tidningen för att läsa. Gör't.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det kan vara av intresse att syskonen Dreijer ar attlingar till Karl Fazer och att de genom detta i princip redan var ekonomiskt oberoende innan deras musikkarriar borjade. Detta arv till trots har deras familjegren levt ett mycket lagprofilerat liv.