2007-09-07

Veckans citat (v 36, 2007)

Åsa Linderborg, kulturskribent och historierevisionist på Aftonbladet, till Flamman om att upplysa om kommunismens brott:

"Det handlar om att slå mot hela arbetarrörelsen, mot folkhemmet och solidariteten."

Det är förvisso märkligt att information om historiska skeenden blivit ett statligt beställningsjobb - och det oavsett vilken sjuk folkmordsideologi strålkastaren riktas mot - men ett citat som ovan säger tio gånger mer om Åsa Linderborg och kommunismens brott mot mänskligheten, än vad det gör om de som beställt informationen.

Intressant?
Via:
Gundmundson
Andra bloggar om:
, , , , , ,

10 kommentarer:

Lennart Regebro sa...

Vilket absurt påstående det är, egentligen. Att upplysa om mord är att slå mot solidaritet.

Man kan dra många roliga slitsatser av det. Att mord är solidariskt om bara nog folk dör, t ex. :-)

Ilona sa...

Lösryckt från artikeln låter det som ett underligt citat men i sitt sammanhang blir det mer begripligt, speciellt om man inte läser med färgade glasögon.

Linderborg hävdar att kampanjen inte enbart går ut på att informera om de brott som skett i kommunismens namn utan att "när man hör lobbyorganisationer och regeringsmedlemmar uttala sig" låter det som om kampanjen ska slå, inte bara mot brotten mot mänskligheten, utan mot hela ideologin, dvs. den socialistiska ideologi som är grunden till arbetarrörelsen, folkhemmet och solidariteten.

Jag gillar många av dina analyser i bloggen men här undrar jag om du inte vill förstå vad Linderborg säger eller om du faktiskt inte förstår.

Attila sa...

Ilona,
Hur skulle historisk info om massmord i Sovjet, Kina och Kambodja kunna slå mot den svenska arbetarrörelsen...?

A sa...

Kanske genom politisk propaganda, Attila? Här kommer info där Maud Olofsson förklarar vad det innebär att vara svensk:

"Att ha liberala och toleranta värden med respekt för den enskilda människan."

Attila sa...

A,
Politisk propaganda? Sverige är ett ganska liberalt land med yttrandefrihet, pressfrihet, näringsfrihet, mänskliga rättigheter, jämlikhet, likhet inför lagen etc etc. Vad har detta med kommunismens brott att göra?

Lennart Regebro sa...

Ilona, jag tror Freddi förstod sammanhanget precis. Det gjorde jag med.

Kort kan man säga att när man kritiserar EFFEKTERNA av kommunism, kontrar Åsa med att man attackerar SYFTET med kommunism.

Och tyvärr låter det på din kommentar, som om du håller med Åsa i den frågan, och att du tycker det är ett giltigt resonemang. Det är det inte.

Undertecknamn sa...

Skärpning...
Det lär ju vart en till akademiker liberal som kom på metoden med lösrykta citat...
Och en kommunist till arbetare som uppfann personangreppet...
På tal om Kwäärliberalism: http://www.tjarhovsplan.se/2007/09/02/kwaar/

Freddi W sa...

ilona: Kul att du många av mina analyser. Jag kan ge dig rätt i att jag läser Linderborg lite elakt, men jag tycker ändå att det är häpnadsväckande att det är så fantastiskt känsligt att diskutera brott begångna i kommunismens namn. Vad tycker du själv om kommunismens historia, är det ett jobbigt ämne även för dig?

undertecknamn: Åh, vad fint! Jag förstår att det för många är upprörande att vänstern inte har ensamrätt på queer. Jag postar länken till Tjärhovsplan sen, så får ännu fler tillgång till Sanningen.

Jonte sa...

www.tjarhovsplan.se
www.stureplan.se

..väntar med spänning på att Odenplan och Fridhemsplan ska ta upp kampen!

Undertecknamn sa...

he he upprörd och upprörda...
qwäär är väl helt enkelt inte så provokativt längre;)